CROSSDOCK Extraliga

Kert Park nadělil v zápase kola Autosklu kanára! Most ovládl severočeské derby

14. kolo CROSSDOCK Extraligy pokračovalo dalšími dvěma duely, v nichž se výrazně dařilo domácím celkům. Most na svém „azylovém“ hřišti v Malém Březně rozcupoval v derby ústeckou Elbu, která nedokázala vstřelit ani jednu branku.

HBC Rondo Most vs. Elba DDM Ústí nad Labem 4:0 (2:0, 1:0, 1:0)

Branky a nahrávky: 1. Bačák (Plachý, Chyba), 14. Novák (Poláček J), 21. Krajíček (Prokš), 36. Poláček J. (Chyba).

Předzápasové tipy expertů a redakce zněly jasně ve prospěch hostujícího celku z Ústí nad Labem. Mostečtí se ale veškerým předpovědím vzepřeli a již po pětadvaceti sekundách vedli po střele z naprosto nulového úhlu v podání Vladimíra Bačáka – 1:0. Následně se však hra celkem uklidnila a byla spíše opatrná. Nikdo ze soupeřů nechtěl udělat sebemenší chybu. Mostečtí ale darovali Elbě přesilovou hru, v níž byli hosté opravdu nebezpeční, avšak Brém v brance Ronda doslova čaroval a vykryl povedený pokus i nejlepšího střelce podzimní části Lukáše Soukupa.

I Most si v úvodní části zahrál přesilovou hru, taktéž ale nedokázal vstřelit branku. Ta přišla až minutu a půl před koncem první třetiny, kdy se prosadil Ondřej Novák a rázem to bylo 2:0 pro domácí. Na začátku druhé periody se hodně vylučovalo, Elba si dokonce zahrála v početní převaze čtyř hráčů proti třem mosteckým. Důležitá kontaktní branka pro Ústí nad Labem však k vidění nebyla, i když bylo i po konci početní převahy znatelně aktivnějším celkem. Jako blesk z čistého nebe přišel třetí zásah mostecké družiny. Pavel Krajíček vypálil od modré čáry a kus oranžového plastu se propašoval skrz Bandovu výstroj – 3:0.

Lodivod Elby Jaroslav Pavlík vystřídal gólmany, do akce šel reprezentant do 18 let Rechtorik, jenž musel řešit spoustu ošemetných pokusů. Po třetí brance se ale Most dostal do ráže, hrál nesmírně důrazně a cítil, že je utkání už pevně v jeho rukách. Na začátku třetí třetiny Ústí přeřadilo na vyšší rychlostní stupeň, domácím dělal pohyb Elby velké problémy, ale Brém byl v brance Mostu neomylný. Když přišlo vyloučení hostujícího celku, tak se v přesilovce prosadil Poláček, který tečoval pumelici Tomáše Chyby – 4:0. V polovině závěrečné části hodně tekly emoce, vydatně se vylučovalo na obou stranách, ale Most si už závěr utkání pohlídal a slavil nesmírně důležitou a cennou výhru.

Most: Brém (Tyl) – Valenta, Prokš, Popluhar, Chyba "A", Chmelina – Drenčko, Bruštík, Chytrý, Singer, Krajíček, Bačák, Plachý "C", Poláče, J., Novák.

Ústí nad Labem: Banda, Rechtorik – Grus, Haken, Kváš, Michajličenko, Sedláček, Smolík, Poláček O., Haluz – Bím, Červinka "A", Jirava, Langthaler, Pilař, Poulíček, Soukup "C", Štěpánek "A", Gottfried, Strejček, Tomáš, Rychtář.

HC Kert Park Praha vs. HBC Autosklo-H.A.K. Pardubice 6:0 (4:0, 2:0, 0:0)

Branky a nahrávky: 4. Fejfar (Zvonek), 4. Wróbel (J. Kruček), 9. Wróbel (M. Kruček, Fejfar), 15. J. Kruček (Šperl, Wróbel), 17. Zvonek (Pala, Fejfar), 30. Wróbel (J. Kruček).

Pražané začali hrozit od samého začátku, když v dobré příležitosti minul odkrytou klec Stárka útočník Kert Parku Michal Kovář. Od 4. minuty úvodní třetiny vypukl ale pravý gólový uragán. Prvním, a nakonec i vítězným gólem, se prezentoval Tomáš Fejfar, jenž z dorážky rozvlnil pardubickou síť – 1:0. O necelou minutu později to již bylo 2:0 pro domácí soubor, když se Tomáš Wróbel trefil z mezikruží po krásné nahrávce Jiřího Kručka. Další průběh hry pokračoval v režii Kert Parku, jenž se po polovině první třetiny dostal do tříbrankového vedení zásluhou opět Tomáše Wróbela, který trefil skulinku mezi Stárkem a jeho tyčkou – 3:0.

V dalším průběhu úvodní patnáctiminutovky hrozili hosté jen ojediněle a nejvíce byl u míčku vidět Urban. Pražané však stihli těsně před koncem první části zvýšit už na 4:0! Po vhazování před Stárkem vypálil Šperl, jehož ostrý projektil se od zadního mantinelu odrazil k Jiřímu Kručkovi, který se nemýlil. Druhá perioda přinesla brzké dvojnásobné vyloučení Autosklářů, čehož po krásné kombinaci využil Dalimil Zvonek, jenž z první vymetl síť kapitulujícího Stárka – 5:0. Z gólu se mohl opět radovat akční Zvonek, který však z další velké šance trefil tyčku.

V polovině utkání dal Kert Park Pardubicím možnost hry v početní převaze, ale byli to paradoxně Pražané, kteří se probojovali do největší šance, i když Urbanova dorážka před Miklem měla gólové parametry. Postupem času se pardubičtí hokejbalisté vůbec nemohli dostat ze sevření Pražanů, čehož využil Tomáš Wróbel, který předvedl úchvatnou kličku a mohl slavit hattrick – 6:0! Následovala závěrečná perioda, hned zkraje se do velké šance dostal Zvonek, jehož kličku ale Chmelík v brance Pardubic zneškodnil. Na druhé straně se už už z branky radoval pardubický forvard Moravec, ale míček si do branky Mikla cestu nenašel.

Pardubice nechtěly nic vzdát a snažily se docílit alespoň čestného úspěchu a pokazit tak pozornému Miklovi vychytanou nulu. Nabitý soubor Kert Parku toho ale Autosklářům moc nedovoloval a hrdě si kráčel pro jasné tříbodové vítězství s puncem „kanára“. Necelé tři minuty před koncem zápasu mohl na rozdíl sedmi branek zvýšit Michal Kovář, jeho perfektní střela z úhlu ale pouze orazítkovala břevno pardubické svatyně. Pražané si tak v poklidu dokráčeli pro vysoké vítězství.

Kert Park: Mikl (Mroviec) – Blaško, Kaucký, Durava, Nýdl, Rozenberg, Šperl, Dejneka – Javorka, J. Kruček, M. Kruček, Kovář, Postulka, Zvonek, Wróbel, Fejfar, Pala, Danko.

Pardubice: Stárek (16. Chmelík) – Filip, Krejčí, Mokříž, Novotný, Mašík, Bucek – Česák, Vlasák, Březina, Förstl, Urbanec, Moravec, Staněk, Urban, Štefka.