CROSSDOCK Extraliga

Navrátilec Petr Dulava chválil nasazení a brankáře. Zraněné koleno drží

Obránce Kert Parku Praha Petr Dulava utrpěl ve druhém souboji finálové série loňského play-off proti ALPIQu Kladno zranění, které ho vyřadilo ze hry. Nejen na zbytek loňského ročníku, ale na celý podzim, během kterého se pečlivě připravoval, aby mohl naskočit do rozjetého vlaku.

Zápas se lámal hned na začátku

Obránce Petr Dulava sledoval celou podzimní část pražského Kert Parku pouze v pozici diváka, porážkám s Letohradem a Plzní nemohl nijak zabránit. Trenér David Kuna před jarní části ocenil jeho návrat, který bere jako vyztužení obrany svého týmu, jenž míří za obhajobou mistrovského titulu. A měl pravdu. Dulava hned v úvodním vystoupení pomohl dotáhnout brankáře Petr Mikla k čistému kontu.

A právě jednička Kert Parku byla tím, co krátce po utkání navrátilec do sestavy jako první chválil: „Utkání jsme zvládli výborně. Skvěle zachytal brankář Petr Mikl, který má úžasnou formu. Zápas dopadl podle představ,“ zhodnotil premiérové jarní vystoupení lídra tabulky. „Rozhodlo nasazení v začátku utkání, tam se i zápas lámal. Kdyby tam také Pardubicím něco spadlo, mohlo se utkání vyvíjet úplně jinak,“ ještě jednou vyzdvihl práci muže v masce mezi tyčemi Kert Parku.

Koleno jsem cítil při rozcvičce. Drží, to je hlavní...

Právě Dulavu pojí se zápasem s Autosklem zajímavý příběh, je jeho prvním v letošní sezoně. Usměvavý zadák Kert Parku laboroval celý podzim kvůli problémům s meniskem a křížovým vazem v koleni. „Půl roku jsem makal, abych se mohl vrátit,“ hovoří sám obránce o svém zranění. „Mám už natrénováno, hrálo se mi dobře. Koleno drží, to je hlavní. Sice bylo trochu cítit při rozcvičcě, ale během zápasu jsem na to nemyslel,“ komentuje.

Trenéři David Kuna a Milan Jelen namíchali Petra Dulavu do obranné dvojice se slovenským mistrem světa Radovanem Dejnekou. „Hrálo se mi s ním velice dobře. V první třetině tam sice bylo několik nesrovnalostí, ale sedlo si to. S Dejničem (Radovanem Dejnekou, pozn. red.) je to dobrý. Když mu nebudu dělat námazy, tak to pošlape dobře,“ smál se Dulava. Kert Park v mrazivém počasí porazil Pardubice 6:0, počasí však Dulavovi výrazné problémy nedělalo. „Je to jenom o tom, se dobře obléct,“ uzavřel, jak jinak než s úsměvem na rtech, Petr Dulava.