CROSSDOCK Extraliga

Hattrick Wróbela, Mikl za nula! Kert Park na úvod jara přejel Pardubice

Úvodní jarní zápas kola přinesl, co se týče brankového přehledu, jednoznačnou podívanou. Kert Park rozjel v první třetině doslova vraždění neviňátek a již v úvodním dějství nasázel do sítě Autoskla čtyři branky.

Úvodní nástup odnesly Pardubice čtyřmi brankami

Na podobný začátek jara v Pardubicích dlouho nezapomenou. Na hřišti na Lužinách doslova nevěděli, kde jim v úvodním dějství hlava stojí. Kert Park na svého soupeře výrazně nastoupil a brankáře Stárka přivítal v novém roce snůškou střeleckých pokusů. Poprvé se však fanoušci Kert Parku radovali ve čtvrté minutě, kdy se z dorážky prosadil Tomáš Fejfar. Následující minuty ale patřily jinému Tomášovi, Wróbelovi.

Produktivní útočník Kert Parku skóroval dvakrát v rozmezí pěti minut, následně asistencí spolu se Šperlem připravili gólovou radost i pro Jiřího Kručka. Pardubičtí toho v úvodní třetině směrem do ofenzívy mnoho nedokázali a po čtyřbrankovém přídělu měl trenér Jiří Mašík svým svěřencům v kabině hodně co říci.

Přesilovková kombinace a Wróbelův hattrick

Do druhého dějství přece jen Autosklo nastoupilo mnohem lépe a v prvních minutách se mu dařilo mnohem častěji atakovat branku gólmana Petra Mikla. Doslova smrtící pro ně však bylo dvojnásobné oslabení, ve kterém zakončil milimetrovou kombinaci do poloprázdné branky Dalimil Zvonek, po jejím skončení se Pardubice již nedostaly zpátky do předchozího tempa.

Navíc chvilku před druhou sirénou dokonal nastřílený hattrick Tomáš Wróbel pěkným bekhendovým blafákem proti střídajícímu brankáři Chmelíkovi a podtrhl tím vynikající vystoupení obhájce titulu!

Šance Autoskla gólem neskončily, Mikl slaví čisté konto

Ve třetí třetině jsme již branku neviděli. Hosté z východních Čech si největší příležitosti vypracovali při přesilové hře, brankář Petr Mikl ale skvělými zákroky, kterým, jako při nepříjemné střele Moravce, pomohla i velká dávka štěstí, udržel svoji branku zavřenou.

Na opačné straně po střele Kováře zazvonila tyčka, skóre se však již neměnilo. Kert Park Praha na úvod jara porazil Pardubice výsledkem 6:0, navýšil náskok nad Kladnem a potvrdil tím dominanci v CROSSDOCK Extralize hokejbalu.

HC Kert Park Praha vs. HBC Autosklo-H.A.K. Pardubice 6:0 (4:0, 2:0, 0:0)

Branky a nahrávky: 4. Fejfar (Zvonek), 4. Wróbel (J. Kruček), 9. Wróbel (M. Kruček, Fejfar), 15. J. Kruček (Šperl, Wróbel), 17. Zvonek (Pala, Fejfar), 30. Wróbel (J. Kruček).

HC Kert Park Praha: Mikl – Blaško, Kaucký, Dulava, Nýdl, Rozenberg, Šperl, Dejneka – Javorka, J. Kruček, M. Kruček, Kovář, Postulka, Zvonek, Wróbel, Fejfar, Pala, Danko.

HBC Autosklo-H.A.K. Pardubice: Stárek (16. Chmelík) – Filip, Krejčí, Mokříž, Novotný, Mašík, Bucek – Česák, Vlasák, Březina, Förstl, Urbanec, Moravec, Staněk, Urban, Štefka.