CROSSDOCK Extraliga

Vladimír Luka se proti KOVU rozparádil! Mečouni přetlačili posilněný Rakovník

Jarní část CROSSDOCK Extraligy se rozběhla dvěma dopoledními duely pod královéhradeckou Bílou věží a v Rakovníku. Družina pirátů z východních Čech mezi sebou přivítala zvučnou posilu v podobě profesionálního hokejisty Vladimíra Luky.

14. kolo CROSSDOCK Extraligy – sobota 3. března:

HBC Hradec Králové 1988 vs. TJ KOVO Praha 3:1 (0:0, 1:1, 2:0)

Branky a nahrávky: 18. Šimůnek (Luka), 36. Fišer (Novák, Šimek), 37. Luka (Svoboda) – 25. Řebík.

První patnáctiminutovka přinesla hokejbal, jenž se přeléval ze strany na stranu, ale více střeleckých pokusů mířilo na gólmana hostujícího celku z Prahy. Oba celky přežily jedno oslabení, a tak se žádný gól nezrodil. Hned zkraje prostřední části ale přišlo vyloučení hráče KOVA, které po necelé minutě ve vedoucí branku zužitkoval člen reprezentační dvacítky Josef Šimůnek po nahrávce nové zvučné posily Vladimíra Luky – 1:0. Hradečtí rázem ještě více ožili a pražský soubor se musel cítit jako na kolotoči. Další gól ale do sítě Pražanů nepřišel.

Hosté však nic nevzdávali, a když jim byla nabídnuta přesilová hra, tak ji využili šestnáct vteřin před jejím vypršením! Mezi tři královéhradecké tyče přesně zamířil Jaroslav Řebík – 1:1. Před koncem druhé třetiny byla ještě k vidění hra 4 na 4, v níž byl aktivnější domácí Hradec, ale Pražané se precizně bránili a udrželi nerozhodný stav až do konce. Na řadě tak byla zajímavá závěrečná perioda, kdy se do šance dostal Luka, který ji ale neproměnil, aby se záhy za katr musel pakovat Švanda. KOVO přesilovku však nevyužilo a z vedoucího gólu se rázem radoval forvard pirátů Jan Fišer – 2:1.

36. minuta se nakonec ukázala jako rozhodující, protože po druhé hradecké brance uběhlo zhruba 30 vteřin a byl tu třetí přesný zásah do pražské svatyně! Ten oslavil Vladimír Luka, jemuž na definitivní gólovou tečku nahrával Jakub Svoboda – 3:1. Do konce utkání si už domácí dvoubrankové vedení zkušeně pohlídali a nedopustili žádné drama. KOVO tak navázalo na nepovedený podzim a Hradečtí se zase o kus přiblížili vysněnému play-off!

HBC Hradec Králové 1988: Brykner (Biegl) – Švanda, Šimek, Hrabica, Hora, Fanderlík, Jiřík, Veselý - Šimůnek, Černý, Hrubý, Fišer, Novák, Ježek, Svoboda, Tesař, Král, Hudeček, Luka.

TJ KOVO Praha: Majerníček (Lain) – Zeman Ma., Zahálka, Drak, Bydžovský, Zeman Mi., Wurdák, Svoboda, Řebík, Kyclt, Kočka, Bravenec, Matoušek, Adam.

HBC Rakovník vs. HBC Plzeň 1:2 (1:1, 0:1, 0:0)

Branky a nahrávky: 12. Tvarůžek (Schnaubelt, Markytan) – 14. Kunzmann (Pauer, Švarc), 18. Pokorný (Pauer).

Rakovník vstoupil do utkání s favorizovanou Plzní se třemi novými akvizicemi v sestavě. Družinu s rakem na hrudi totiž posilnil Jakub Marušinec z Mladé Boleslavi, který má za sebou několik extraligových etap v pražském KOVU, Letohradu či Hradci Králové. Za Rakovník nastoupil i Miloš Pekárek, jenž se ještě na podzim rval za královéhradecké piráty. Středočeši slavili povedený vstup do utkání, kdy se necelé čtyři minuty před koncem úvodní patnáctiminutovky radovali z vedení po gólu Martina Tvarůžka – 1:0.

Na vedoucí brance se podílela další posila Rakovníku Jaromír Markytán, jenž byl v zimní pauze nominován do širšího kádru národního mužstva a na podzim zářil v dresu prvoligových Prachatic! Vedení ale domácímu celku nevydrželo příliš dlouho, přesně o dvě minuty později už bylo vyrovnáno, když se prosadil energický plzeňský forvard Martin Kunzmann – 1:1. Do prostřední části vstoupili lépe hosté z Plzně, kterým jednobrankové vedení vystřelil David Pokorný, a nakonec se jednalo o vítěznou trefu – 1:2. Ve třetí periodě už žádný gól nepadl, a tak Rakovník ztratil velmi dobře rozehraný zápas a z plného bodového zisku se radovali Plzeňští.

HBC Rakovník: Gerlich - Tvarůžek O., Suchý, Pechanec, Pekárek, Markytán

Marušinec, Pospíšil, Tvarůžek M., Sýkora, Hildebrand, Martínek, Schierl, Schnaubelt.

HBC Plzeň: Kráčina (Návara) - Kavalír, Hanuš, Benedikt, Kastner, Malý, Vodrážka, Pokorný, Kunzmann, Švarc, Pauer, Šmucer, Krch, Gřonka, Valenta.