CROSSDOCK Extraliga

Tipy: Úvod jara zvládne Elba a Hradec, v Sudoměřicích rozhodnou až nájezdy

Hokejbaloví fanoušci do pozoru! O prvním březnovém víkendu startuje jarní část CROSSDOCK Extraligy hokejbalu, která nabídne tuhé boje o postupovou osmičku a zároveň o udržení nejvyšší soutěže.

HC Kert Park Praha – Autosklo-H.A.K. Pardubice

Pavel Štefka (asistent trenéra reprezentace U16): Kert je favorit utkání, ale věřím, že Pardubice najdou recept na ofenzivní sílu Parku a přivezou těsnou výhru.

Daniel Hnízdil (hráč HBC ALPIQ Kladno): Kert na jaro opět posílil své řady, když se vrátilo několik hráčů, co vyhrálo titul. Očekávám velkou zimu (směje se). Myslím si, že můj tip bude správný. Bude záležet, v jaké sestavě dorazí Pardubice, jestli se už vrátí Kubeš a spol., jinak si myslím že Kert doma zvítězí.

Tip redakce: Za šlágr kola si troufneme označit bitvu prvního Kert Parku se čtvrtými Pardubicemi. Lépe v tabulce jsou na tom domácí, kteří přes zimu neztratili svoji sílu a budou chtít navázat na velmi úspěšný podzim. V něm prohráli pouze dvakrát, jenže pokaždé na vlastním hřišti a právě zde se otevírají nabuzeným Pardubicím vrátka. Utkání může být hodně ovlivněno počasím. Naším tipem je těsná výhra Kert Parku, který uhájí vedení v soutěži.

HBC Rakovník – HBC Plzeň

Pavel Štefka: Vzhledem k počasí a povrchu tipuji výhru Rakovníku, povrch a podmínky v hale jsou přece jen velmi odlišné od toho, co čeká Plzeň v sobotu dopoledne.

Daniel Hnízdil: Zápas v Rakovníku bude asi jasnou záležitostí Plzně. Už proto, že bude chtít soupeři vrátit porážku z domácího prostředí a potom, asi jako jediný tým v lize, se může stoprocentně připravit na zápas, protože mají, díky své hale, nejlepší podmínky v celé soutěži. Jedině, co může hrát do karet Rakovníku, je, že se soupeř nedokáže popasovat s podmínkami a tvrdým balónem.

Tip redakce: V prvním vzájemném zápase letošní sezóny neudržela Plzeň na vlastním hřišti tříbrankové vedení a nakonec padla po nájezdech. Nyní se budou chtít plzeňští hokejbalisté svému soupeři pomstít tím nejlepším možným způsobem, nebudou to mít ale vůbec jednoduché. Přesto se jim z Rakovníku odvézt bodový zisk podaří.

Rondo Most – Elba DDM Ústí nad Labem

Pavel Štefka: Elba je velmi zkušený tým a v letošní sezoně se jí daří, Rondo navíc asi nemůže hrát v domácí hale. Vyhraje Elba.

Daniel Hnízdil: Pro mě určitě nejzajímavější zápas. Osobně si myslím, že více štěstí bude mít Ústí a vyhraje v základní hrací době. Bohužel pro Most nemůže využít své haly, jinak bych si vsadil na ně.

Tip redakce: Ústí nad Labem se drží v tabulce velmi vysoko a povzbuzeno kvalitním podzimem bude chtít i na jaře útočit na příčky nejvyšší. Na hřišti Mostu si připíše úvodní tři jarní body.

SK Sudoměřice – SK Hokejbal Letohrad

Pavel Štefka: Myslím, že v tomto utkání moc branek nepadne, tipnu si výhru na nájezdy pro Letohrad.

Daniel Hnízdil: Tady bude záležet, jak Letohrad přes zimu potrénoval střelbu. Pokud se zlepší koncovka, tak Letohrad vidím jako vítěze. Ondřej Lux gól určitě nedá (směje se).

Tip redakce: Velká bitva o play-off proběhne v Sudoměřicích. Hokejbalisty Letohradu nečeká na východě republiky vůbec jednoduchá pozice, rozhodovat může každá branka, o čemž již napovídá výsledek prvního vzájemného utkání. Vítěze zde nenajdeme, rozhodovat budou až samostatné nájezdy.

HBC Hradec Králové 1988 – KOVO Praha

Pavel Štefka: Hradec v letošní sezoně hraje dobře, má zkušenější mužstvo a navíc Kovo neprožívá zrovna vydařenou sezonu. Tipuji výhru Hradce Králové.

Daniel Hnízdil: Říkám to nerad, ale tady je vítěz asi jasný. KOVO přes zimu moc netrénovalo, odešel Strejček a další hráči se rozhodují. Ze své zkušenosti vím, že Hradec doma neprohrává (směje se). Aspoň to tak bylo na podzim, bohužel

Tip redakce: Tady není co řešit. KOVO není v ideálním rozpoložení a po nevydařeném podzimu ztratilo další hráče. Navíc hraje na hřišti východočeského Hradce Králové, který se netají vysokými ambicemi a z toho důvodu bude muset brát z prvního jarního kola plný počet bodů.