CROSSDOCK Extraliga

Na Kladně jako každý rok bez přípravných zápasů. Kluci chtějí sami, těší Kadlece

Druhým nejlepším celkem z loňského podzimu aktuálního ročníku CROSSDOCK Extraligy jsou kladenští hokejbalisté. Ti se zároveň prezentovali skvělou ofenzivní prací a po zimní přestávce tak bude velice zajímavé sledovat.

Rysové poměrně dlouho trénují na hřišti a momentální nízké teploty jim tak příliš nekazí plány. „Kluci šli na hřiště i v pondělí na čtyřicet minut, kdy ty teploty byly hodně nízko,“ těší trenéra Drahomíra Kadlece zájem jeho svěřenců se co nejlépe připravit na druhou a rozhodující polovinu sezony.

Jako bychom ty mrazy tušili, s přípravou jsme ale téměř spokojeni

Trenére, jak vypadala příprava letos na Kladně?

Hned od začátku ledna jsme začali s tréninkem, to, co máme už dlouho zavedené, takže třikrát týdně a pokračuje to až doteď. Sice nás momentálně trošku zabrzdily mrazy, ale byli jsme hodně na hřišti už ze začátku, takže to bylo oproti jiným zimním přípravám v pohodě. Sice ne úplně, ale jsme poměrně dost spokojeni.

Byl to váš plán, to takhle letos pozměnit, nebo to nějak vyplynulo ze situace kvůli poměrně příznivému počasí ze začátku roku?

Ale i my jsme chodili do tělocvičny, asi tři neděle, kombinovali jsme to s trénováním venku. Ale abychom to dostali do ruky už od začátku, tak jsme hodně chodili také právě na hřiště. Ale určitě to nebyly žádné odpočinkové tréninky, naopak, byl to náročný program a trénovali jsme pravidelně na dvě party.

Nyní ten váš tréninkový plán musíte dvojnásobně kvitovat, protože teploty v posledních dnech určitě trénování na hřišti nepřejí…

Jako kdybychom to tušili, co? (směje se) My jsme měli spíš furt strach, že bude sníh, proto jsme šli i na hřiště dřív. Kluci ale chodí trénovat pořád, šli i v pondělí na čtyřicet minut, kdy ty teploty byly hodně nízko.

To vás musí určitě těšit, že i přes váš o týden posunutý začátek, chtějí hráči trénovat za každého počasí, ne?

To víte, že ano. Na tom my to máme postavené, že kluci chtějí sami, to je hrozně důležité! Sice nejsme profíci, ale kluci mají obrovský zájem o každý trénink, je to od nich parádní přístup.

Kdo chce hrát, musí se na hřišti pořádně mrskat

Pojďme ke kádru, jak se na jaro změnil?

Moc se toho nestalo, od jara by měl být a naplno trénuje Franta Pliml, příští týden se do přípravy zapojí už i Patrik Novák, který šel s koncem podzimní části na operaci ramene a výsledky ho už nyní pustí na hřiště. Uvidíme, co Honza Prokop, ten měl zlomenou klíční kost a není to u něho jisté, je to zatím s velkým otazníkem. A od ledna s námi začal trénovat Michal Dědič.

A z toho musíte mít také obzvlášť radost, takový hráč se asi i v kabině jen těžko nahrazuje, že?

To je jasné, Michal je vůdčí osobností a také výborný bek, kterých v republice moc není. Pro celý klub to je tak velké plus, že se vrací. My jsme museli z některých útočníků udělat obránce, takže se nám zároveň hodně zvyšuje konkurence, kdo bude chtít hrát, bude se muset na hřišti mrskat.

Michal Dědič za vámi přišel sám nebo jste se s ním, jak už to tak bývá, náhodou potkal a najednou slovo dalo slovo?

Nene, Michal přišel sám, po mistrovství světa měl přetočený stehenní sval, takže ho to dlouho limitovalo. Tou podzimní pauzou se to ale dalo dohromady a teď trénuje naplno. On to je takový nováček mezi klukama v kabině, protože s námi půl roku nehrál. (směje se)

A co přípravné zápasy z vaší strany?

Nic se nezměnilo, praktikujeme stále stejný model, že jenom trénujeme a do sezony pak vlétneme rovnou.

Neproblesklo vám v hlavě tento model třeba změnit? Nebo jste tak spokojeni, když to přináší své ovoce?

Už to tak máme nastavené dlouho a je to osvědčené, takže jsme to měnit nechtěli. Naopak jsme posunuli páteční tréninky na čtvrtek, aby měli kluci volno od pátku až do neděle a mohli se věnovat i svým aktivitám. V sezoně to je pak pro ně náročné a navíc začne play-off, to jsou pak víkendy pro ně úplně zazděné. Máme tu přípravu takto upravenou, abychom co nejvíce vyšli vstříc hráčům.

Kert Park nás převyšuje, protože má kvalitní výběr z Česka a Slovenska

Start vás čeká za necelé dva týdny dvojzápasem na východě Čech, prověří Pardubice a Letohrad jak jste se připravili?

Mně se líbí, že je to dvojzápas, takže já jsem rád, že hrajeme takto dva těžké zápasy hned ze začátku roku. V Pardubicích nás určitě nečeká nic lehkého, budou nám chtít oplatit výprask, co jsme jim připravili u nás doma a v neděli to v Letohradě rozhodně také nebude nic lehkého.

63 branek za jedenáct zápasů, to je vaše ofenzivní vizitka z podzimu, nebude to pro hráče pro druhou polovinu sezony třeba svazující?

Vůbec ne, mně samotnému dělá dobře, že kluci mají takovou radost z toho, jak jim to tam padá. Ono hrát na 0:0 není přeci zábavné vůbec pro nikoho, naopak, když branky padají, tak je to atraktivní zápas pro hráče, ale i pro ty lidi, kteří se chodí dívat.

Kert Park prokazuje svoje kvality z minulého roku i v letošní sezoně, věříte, že bude i ten aktuální ročník tak vyrovnaný do posledního zápasu, jako tomu bylo minulé jaro?

Doufám v to! Celkově je extraliga vyrovnaná, Kert nás pak převyšuje, protože má kvalitní výběr z Česka a Slovenska, ale věřím, že ostatní mužstva jsou natolik schopná, aby ho potrápila. Určitě nic zadarmo mít nebudou!