CROSSDOCK Extraliga

Sudoměřice čeká boj o play-off. Můžeme porazit každého, věří trenér Jurásek

V loňské sezoně se Sudoměřice do play-off nedostaly a zbyl na ně pouze boj o udržení, v letošním ročníku mají karty po podzimní části rozdány mnohem příznivěji.

Zlepšili jsme docházku a stabilizovali kádr

Po loňské nevydařené sezoně se nyní Sudoměřice drží na sedmém místě, panuje v sedmém týmu tabulky spokojenost?

Když se podíváme na výsledky a počet získaných bodů, určitě můžeme být spokojeni. Na druhou stranu jsme některé zápasy měli vyhrát, mysleli jsme, že v nich budeme bodovat, ale opak se stal pravdou. Celkově jsme ale s podzimem spokojeni.

Co vlastně děláte jinak oproti loňskému ročníku, kdy vám play-off nakonec těsně uniklo?

Neřekl bych, že něco děláme jinak. Každý zápas je odlišný, my nastupujeme pokaždé s jinou sestavou. Máme v týmu řadu studentů, hráči chodí do práce. Když se to sejde a všichni mají formu, můžeme porazit každého. Zlepšení oproti loňské sezoně je ale v docházce a ve stabilnějším kádru.

Ani minutu na podzim nechyběl brankář David Terna, což je mezi extraligovými týmy rarita. Znamená to, že je neotřesitelnou jedničkou Sudoměřic a jak se to změní s příchodem Grufíka?

Vůbec nic se měnit nebude. Střídavé starty Jonáše Grufíka jsme dotáhli z důvodu, aby byl připraven naskočit, kdyby nemohl právě David Terna. Navíc záleží na faktoru, jestli ho v tu chvíli Opava uvolní. V případě potřeby je připraven naskočit třetí brankář Ondra Dékány. Terna je jednička, tam se nic nemění.

I bez zápasu jsme na jaro připraveni

Jak jste před jarní částí posílili?

Máme zde mladé kluky z Kyjova, žádnou jinou posilu jsme nepřivedli. Možná se ještě nějaké eso chystá. Jsme domluvení s Martinem Hujsou, že když se podaří udělat play-off a bude v pořádku, chce nám ve vyřazovacích bojích vypomoci.

Jak probíhala zimní příprava a jak jste na tom s přípravnými zápasy?

Celou zimní přípravu jsme přizpůsobili počasí. Pondělí a čtvrtek jsme se připravovali v tělocvičně, v lednu bylo pěkně, takže jsme mohli chodit i na hřiště. Před sezonou ale nestihneme odehrát žádné přípravné utkání. Chtěli jsme si jeden zápas zahrát, měli jsme soupeře domluveného, ale nedopadlo to kvůli jeho velké marodce. Chodí nás hodně na tréninky, kluci si tam zahrají mezi sebou, takže budeme na jarní část připraveni.

Náskok na deváté místo činí tři body, ztráta na třetí místo body čtyři. Co je podle vás na jaře v silách Sudoměřic v základní části uhrát?

Opět musím zopakovat, že záleží na tom, v jakém počtu se na zápasy sejdeme. Když budeme všichni, můžeme porazit kohokoliv. Když někteří hráči nepřijdou, bude to výrazně horší. Bereme to tak. Půjdeme zápas od zápasu, a když se nám podaří dostat do play-off, budeme jen rádi. Když ne, svět se nezboří.