CROSSDOCK Extraliga

Třetím místem jsme se pěkně namlsali, říká hlavní trenér Ústí Pavlík

Před novým ročníkem nebylo vůbec jisté, zda ústecký celek zasáhne do CROSSDOCK Extraligy. Měl velké problémy poskládat dohromady tým, ale na poslední chvíli se mu to podařilo.I přes tyto komplikace se mu však podařila podzimní část a zimní přestávku strávila Elba DDM na třetím místě.

Před sezonou jsme bojovali s existenčními problémy

Po podzimní části se nacházíte na třetím místě, jaká je spokojenost s tímto umístěním?

Je to umístění, které jsme tady v Ústí asi vůbec nečekali. Před sezonou jsme bojovali s existenčními problémy vůbec co se týče kádru, tohle to je tedy to, co nikdo nečekal a zaplať pánbůh pro ústecký hokejbal.

Jaké máte tedy ambice do jarní části?

Před sezonou jsme měli ambici zachránit extraligu, teď jsme třetí, tak jsme se pěkně namlsali. (smích) Tím cílem bude určitě poklidný postup do play-off a snaha letos překvapit.

Co pro vás bude úspěchem v play-off?

Pro nás bude samotné play-off úspěchem, ale když už se tam dostanete, tak je nějaký rok snem postoupit mezi poslední čtyři, o to se tak letos pokusíme.

Máte za sebou zimní přípravu, hlásíte v týmu nějaké příchody nebo naopak odchody?

Co se týče odchodů, tak to zrovna probíráme, protože máme hodně široký kádr, určitě nás asi dva hráči opustí. Naopak přichází Strejček z KOVA, což je pro nás docela významná posila a určitě chceme začlenit kluky ze staršího dorostu, protože tu máme pár šikovných hráčů. Teď v tom přípravném turnaji v Mostě ukázali, že určitě na to mají, aby se o ten dres áčka poprali, takže to jsou asi největší změny.

Máte tak v plánu hráče ze staršího dorostu zapojit už nyní v jarní části, nebo je to spíš plán do příští sezony?

Kluci už s námi nyní trénují a je velká šance, že v některém zápase tu šanci dostanou. Pokud k tomu budou takto přistupovat, tak bychom těm mladým tady tu šanci dali. Takže i pro to jaro je možné, že se už v nějakém zápase objeví.

S přípravou jsem spokojený

Jak u vás zimní příprava vůbec probíhala?

My jsme trénovali čtyřikrát v týdnu, dvakrát tělocvična, jednou výběh, jednou spinning, takže standardní. Účast poměrně slušná, takže bychom měli mít natrénováno.

Chodili na tréninky všichni, nebo měl někdo individuální přípravu?

My nemáme problém s tím, že by kluci nechodili, problém je spíš v tom, že máme několik kluků, kteří jsou v Praze na vysoké škole, a to dojíždění je složité. Takže tito kluci dojíždějí jen na čtvrteční tréninky a jinak trénují samozřejmě individuálně.

Jak jste s přístupem hráčů spokojený?

Kdybych vám řekl, že jsem stoprocentně spokojený, tak jsem špatný trenér. (smích) Takže by to samozřejmě mohlo být mnohem lepší, ale na druhou stranu vzhledem k tomu, že ti kluci chodí do práce, mají doma rodiny a tak dále, tak já jsem s tou přípravou spokojený. I v tom Malém Březně bylo vidět, že ti kluci jsou po té stránce fyzické, připraveni správně.

Jak jste s turnajem v Malém Březně spokojený?

Měli jsme tam s sebou hráče převážně čtvrté lajny, ty zkušené jsme nechali doma, měli jsme tam také starší dorostence a myslím si, že se s tím kluci servali solidně. Šesté místo nebereme, my jsme v základní skupině vyhráli dvě utkání, ty zápasy, které se skutečně hrály. Pak přišla ve čtvrtfinále nešťastná porážka s KOVEM, ale je to všechno příprava a pro nás je důležitý zápasový rytmus, který tam kluci chytli. Věřím tomu, že do jara vstoupíme úspěšně.

Máte v plánu ještě jiné přípravné utkání nebo pouze turnaj v Malém Březně?

Je poslední volný víkend, kluci toho měli hodně. Měli soustředění, měli víkend na turnaji. Řada z nich je už zapojena v okresních soutěžích nebo druhých ligách. Takže si myslím, že si ten odpočinek zaslouží a budou příští týden správně naladění a hladoví do soutěže.

Lukáš Soukup je momentálně lídrem

Jako první soupeř vás čeká rival z Mostu, je to správný tým na to nabuzení do jarní části, protože zápasy jsou vždy vyrovnané?

Hlavně je to derby. (úsměv) Do Mostu nemusíte ty kluky moc ani motivovat a myslím si, že to funguje i opačným směrem, takže se na to těšíme a pro jaro je to docela solidní jiskra pro ten začátek.

Na podzim skončil vzájemný zápas až po samostatných stříleních. Viděli jste připravenost Mostu na turnaji, dá se tak očekávat podobně vyrovnaný výsledek?

Určitě půjde zase o vyrovnané utkání, bude to boj o každý metr, ale jak říkám, my se teď budeme soustředit sami na sebe a pokusíme se přivést nějaký bod.

Jak moc hraje ve vašem celkovém umístění jméno Lukáše Soukupa, který se nachází na druhém místě v kanadském bodování? Je to ten hráč, který vede tým, táhne ho a pomáhá k tomu úspěchu?

Stoprocentně, jsem rád, že máme takového hráče v kádru. Také nám to dalo nějakou práci, nějaký ten rok, než nám dozrál. Ale Lukáš je momentálně lídrem a z mého pohledu v současné době nejlepším útočníkem extraligy a jsem rád, že obléká dres ústeckého týmu.

Mohla mu pomoct právě účast na loňském MS? Nabudilo ho to do další práce?

Určitě, jak jsem mluvil s Lukášem, tak jsem přesvědčený, že tohle byl ten pravý zlom v té jeho kariéře. Teď už má i kapitánské céčko, trochu jsme to na něj hodili a já si myslím, že se s tím pere statečně a začíná být aktivní i v kabině. Takže určitě nepromluvil naposled a bude to určitě ještě nějakou dobu jeden z nejlepších útočníků v extralize.