CROSSDOCK Extraliga

Rakovník již není zakřiknutým nováčkem. Můžeme bojovat o play-off, věří Pospíšil

Jedenáct bodů ze dvanácti zápasů. To je výsledek kvalitního podzimu rakovnického týmu, který mu stačí v CROSSDOCK Extralize hokejbalu na desátou příčku se čtyřbodovou ztrátou na osmý Letohrad.Trenér Jan Pospíšil v rozhovoru kromě slov chvály za podzimní část popisuje ne zrovna lehkou zimní přípravU

Za dva roky o dvě soutěže výše? Pro kluky ohromný skok

Rakovník již letos nepůsobí dojmem nováčka, který sbírá jednu porážku za druhou, právě naopak - výrazně promlouvá do výsledků extraligového podzimu. Jak jste s ním spokojeni?

S porovnáním s prvním ročníkem v extralize hodnotím náš druhý podzim spíše kladně. Některé zápasy, které dříve končily jednoznačně v náš neprospěch, jsou nyní vyrovnané a saháme v nich po bodech. Měli jsme samozřejmě i špatné zápasy, ale určité herní zlepšení tam je. S tím se spojují i ty výsledky. Už to najednou nejsou ty dvouciferné příděly. Kromě výjimky s Kladnem, tam žádný průšvih nebyl.

Střelecky se vedlo poměrně dobře, počet inkasovaných branek je zřejmě to, kde vás v současné době tlačí bota. Je to nejdůležitější aspekt hry, na kterém je potřeba zapracovat?

Obrana celkově je určitě náš největší problém. Když se vrátím do let minulých, tak jsme v nižších soutěžích prakticky nikdy bránit nemuseli, protože jsme byli většinou v útoku. Potom jsme za dva roky postoupili o dvě soutěže a najednou se karta obrátila a pro kluky to byl ohromný skok. Co se týká produktivity, tak i tam by to mohlo být v některých momentech lepší. Ale jinak jsme ale tým, který by měl zapracovat úplně na všem.

Jak jste před jarní částí posílili?

Soutěž začíná za dva týdny a mně přijde, že je nás míň. Asi je to tím, že docházka na přípravě nebyla hodna soutěži, kterou hrajeme. Nějaké hráče jsme na jaro oslovili, ale pokud je neuvidím na zápase v našem dresu, tak to neberu za hotové. Ale přijde mi, že zájem hrát extraligu upadá. Před pěti, deseti lety, když dostal někdo nabídku hrát nejvyšší soutěž, člověk udělal maximum, aby se v týmu prosadil.

Máme nejvyšší cíle, poohlížíme se po play-off

Kdo naopak skončil?

Jediného koho budeme muset oželet je Honza Střeska, který má dlouhodobé zdravotní problémy s krční páteří.

Jaký typ zimní přípravy jste zvolili a na co se nejvíce specializujete?

Chodili jsme dvakrát týdně do tělocvičny, kde se trénovala fyzička. Na hráče jsem apeloval, že to není moc a ať se určitě připravují i individuálně. Jak k tomu přistoupili, se dozvíme na začátku jarní soutěže.

Odehráli jste již nějaká přípravná utkání a případně, která vás ještě čekají?

Byli jsme pozváni na turnaj do Malého Března, který pořádalo HBC Rondo Most. Ale vzhledem k okolnostem typu nemoci a zranění, mokrému povrchu a nezájem některých hráčů jsme se turnaje pouze zúčastnili. Chtěli bychom ještě týden před soutěží o víkendu sehrát jeden zápas, ale čekáme na odpověď některých týmů.

Díky vyrovnanosti letošního ročníku se pořád můžeme poohlížet po play-off. Samozřejmě víme, kde je naše místo, ale byli bychom sami proti sobě, kdybychom neměli nějaké vyšší cíle. Co se týká hry, tak hlavně nedělat ostudu a předvádět minimálně takové výkony jako na podzim.