CROSSDOCK Extraliga

Kladno hlásí návraty mohykána Dědiče a uzdraveného beka Plimla!

V sobotu 27. ledna, se na webových stránkách HBC ALPIQ Kladno objevila pro rysy a hokejbal jako takový výtečná zpráva!

Kladenští hokejbalisté se ostatně stejně jako ostatní extraligové celky pilně připravují na jarní část nejvyšší soutěže, která vypukne již první březnový víkend. Na webu hbckladno.cz se nedávno objevila zajímavá informace, kdy se koučům Kadlecovi s Maršnerem hlásí zpět do akce tři čtvrtě roku po operaci mladý talentovaný obránce František Pliml a zkušený bek, několikanásobný mistr světa a vítěz extraligy Michal Dědič!

Pliml měl po juniorském mistrovství světa v roce 2016 v Anglii slušně rozjetou kariéru. Bronzový šampionát se mu povedl, patřil mezi nejlepší hráče české reprezentace, a dokonce obdržel pozvánku i v přípravě na domácí MS v Pardubicích! To mu ale uniklo, protože se zranil, nyní je ale zpět! „Franta začal po zranění konečně naplno, nechtěli jsme nic uspěchat. Je na něm vidět obrovská chuť do hokejbalu, pracuje výborně,“ nechal se s potěšením slyšet pro kladenský web hbckladno.cz lodivod rysů Drahomír Kadlec.

Michal Dědič by měl být velkou posilou, kouč ho ale zatím chválit nechce

Velezkušený a stále rychlonohý obránce s přesnou a štiplavou střelou Dědič patří mezi nejlepší extraligové stálice. Na podzim ale k vidění v akci nebyl. „Co se týče Michala, ten po červnovém mistrovství světa nebyl zdravotně v pohodě, bolela ho ruka. Měl by být velkou posilou, ale zatím ho chválit nebudu, ať si chvíli počká,“ směje se Kadlec, který dle informací klubového webu dokonce veterána zařadil v přípravě mezi bažanty. „Dlouho nehrál, musí začít od začátku,“ dodává se smíchem Kadlec.

Všechna pozitiva z návratu ale trochu kalí neradostná zpráva v případě teprve třiadvacetiletého univerzála Patrika Nováka. Hokejbalista, jemuž nečiní sebemenší problém zahrát perfektně bojovně a oddaně jak v obraně, tak útoku, je totiž po operaci ramene a fit bude nejdříve za šest týdnů. „A to budeme muset zvážit. Rameno k hokejbalu jaksi potřebujete nutně a je to mladý kluk, který může hrát ještě deset let,“ uvědomuje si hlavní trenér kladenské družiny Drahomír Kadlec. „Uděláme to jako s Frantou Plimlem, nic nebude uspěchávat,“ ohlásil kouč pro kladenský klubový web.