CROSSDOCK Extraliga

Nejlepší střelec CROSSDOCK Extraligy Lukáš Soukup: Je to práce celé lajny!

V podzimní části nejvyšší hokejbalové soutěže zářil útočník ústecké Elby Lukáš Soukup, jenž nastřílel úctyhodných čtrnáct branek, a navíc se stal nejlepším hráčem za měsíc listopad. „Ocenění mě hodně moc potěšilo,“ má radost pravoruký produktivní forvard.

Reprezentace se sejde 3. února v plzeňské kryté hale. Na první soustředění byl nominován i nejlepší střelec podzimní části CROSSDOCK Extraligy Lukáš Soukup. Nový realizační tým mu dal logicky šanci poté, co minulý rok předváděl opravdu výtečné výkony. „Nominace na soustředění mě potěšila, ale bohužel pro zranění se kempu nemohu zúčastnit,“ mrzí však ústeckého forvarda, který byl v červnu součástí bronzového mužstva na domácím mistrovství světa v Pardubicích.

Národní tým povede další reprezentační cyklus Jiří Mašík společně se svými trenérskými kolegy Janem Donauschachtlem a Slavomírem Švancarem. Do reprezentace tak určitě přinesou nové poznatky a oživení. „Každá změna přinese s sebou něco nového, jsem sám zvědav, jak to bude fungovat, a co se změní,“ nezastírá stroj na kanadské body Lukáš Soukup.

Báječně zorganizované mistrovství světa v Pardubicích zanechalo výraznou stopu v srdcích mnoha fanoušků, a především i hráčů. Soukup pak rozhodně není výjimkou. „Na tenhle zážitek se nedá jen tak zapomenout,“ okamžitě ze sebe chrlí útočník ústecké Elby. „Organizace turnaje, neskutečná atmosféra v hale, zázemí, realizační tým a parta všechno se sešlo, obrovská škoda, že se nám nepovedlo porazit Slováky (prohra v semifinále 0:1 po nájezdech pozn. red.), ten zápas budu mít v hlavě dlouho,“ mrzí ještě nyní Lukáše Soukupa.

Reprezentovat na mistrovství světa je čest a o nominaci se poperu

Další mistrovství světa se uskuteční v roce 2019 na Slovensku, kde se domácí reprezentace pokusí o získání čtvrtého titulu mistra světa v řadě! Každý český potencionální člen národního týmu jistě touží po vendetě a vrátit zpátky Českou republiku na trůn. „Reprezentovat na mistrovství světa je čest a o nominaci se poperu,“ slibuje Soukup. „Teď chci co nejdříve doléčit zranění a zapojit se do přípravy a být stoprocentní na jaro,“ klade si však před sebe postupné cíle druhý nejproduktivnější hráč podzimní části CROSSDOCK Extraligy.

Zimní přípravy jsou v plném proudu, Lukáš Soukup se však momentálně musí soustředit na úplně jiný druh „tréninku“. „Já se teď připravuji na rehabilitacích, ale zimní přípravu jsme začali 3. ledna, trénuje se čtyřikrát týdně je to dost náročné,“ prozrazuje Soukup. „Trenéři nás prohání v tělocvičně, v parku, dostáváme zabrat i na spinningu, a ještě nás čeká soustředění,“ vypočítává ústecký hokejbalista. „Věřím, že na jaro budeme dobře připraveni,“ nepochybuje.

V podzimní části CROSSDOCK Extraligy se Lukáši Soukupovi nesmírně dařilo a prakticky táhl celé Ústí nad Labem. Vždyť ve dvanácti duelech nastřílel 14 branek a na druhého Martina Kručka z Kert Parku má náskok čtyř tref do černého! „To, že se mi povedlo vstřelit tolik branek je práce celé lajny,“ praví s notnou dávkou skromnosti. „Musel jsem si zvykat na nové spoluhráče, do lajny jsem dostal Vojtu Červinku a Honzu Štěpánka, se kterým jsem už dříve hrával a sedli jsme si celkem rychle,“ těší Lukáše Soukupa.

Musíme se vyhnout zbytečnému vylučovaní, ne jako tomu bylo na podzim

Proč bylo vůbec produktivnímu forvardovi změněno útočné složení? „Sezonu jsem měl začínat v útoku s Michalem Hubeným a Honzou Langthalerem, bohužel Michal se zranil první zápas v Sudoměřicích a do podzimní části sezony už nenaskočil,“ prozrazuje Soukup. „S Langim to bylo trochu jiné, ten dokončoval vlastní projekt, tak hokejbal šel na chvilku stranou a ke konci podzimu se vrátil do sestavy, za což jsme rádi,“ dodává Lukáš Soukup. O zajímavém projektu Jana Langthalera vás každopádně budeme brzy na sociálních sítích informovat!

Elba DDM zakončila podzimní část na skvělém třetím místě. V severočeské družině vedené zkušeným koučem Jaroslavem Pavlíkem tak musí panovat více než spokojenost. „Spokojenost po podzimu s umístěním je, ale ve hře je stále spousta chyb, na kterých musíme zapracovat a snížit je na minimum a musíme se vyhnout zbytečnému vylučovaní, ne jako tomu bylo na podzim,“ upozorňuje sebekriticky na nedostatky Lukáš Soukup. „Tabulka je vyrovnaná, bude důležitý vstup do jara,“ uvědomuje si však Soukup.

Ten byl na konci podzimní části vyhlášen nejlepším hráčem CROSSDOCK Extraligy za měsíc listopad! Od redakce hokejbal.cz obdržel ocenění a dárek od partnera ČMSHb firmy Hejduksport. Jestlipak si Lukáš Soukup někde vystavil rukavice Mylec mezi další trofeje, nebo je využije přímo pro hokejbalovou radost? „Ocenění mě hodně moc potěšilo, ale rukavice teď používat nebudu, není důvod něco měnit,“ culí se reprezentační útočník Soukup.