CROSSDOCK Extraliga

Dva sedmnáct Michala Tótha: Český pohár nás semkl, jaro chceme co nejdelší!

V Sudoměřicích měli v končícím roce dvě bojovné nálady. Na jaře se totiž mohli strachovat o výsledky v play-out, na podzim už se však Jihomoravané těšili z bodového rozjezdu. Sudoměřice rozhodně patří mezi jedno z pozitivních překvapení letošního ročníku.

Sedlo si to na Českém poháru, pak nám to šlapalo

Michale, pojďme postupně a začneme s hodnocením první poloviny, tedy ještě loňské sezony. Do play-off jste daleko neměli, nezvládli jste ale klíčový zápas v Hradci Králové a potom se to s vámi už svezlo do play-out….

Loňská jarní část nám nevyšla úplně podle našich představ, ale alespoň nám vyšlo play-out, kde jsme se nemuseli strachovat. A trochu jsme v tom začali pokračovat i na podzim, protože s první polovinou aktuálního ročníku jsme spokojeni.

Ještě zpět k bojům o extraligovou záchranu, jak je těžké hledat motivaci do těchto zápasů?

Není to zase tak těžké, do každého zápasu se snažíme dat všechno, takže to nijak nerozlišujeme.

V nové sezoně to ale pro vás už bylo, jak jsme naznačili, úplně něco jiného. Po jednom z kol jste se dokonce nacházeli na samotné špičce tabulky. Čím to, že vám to tak v září začalo lepit?

Začali jsme na výbornou, potom jsme sice začali ztrácet, ve finále pro nás momentální bodový zisk je však úspěchem. Myslím, že nám hodně pomohl úspěch na Českém poháru, kde dobře zapadli noví mladí hráči. A to nás semklo do extraligy, kde nám to začalo šlapat.

Přišlo ale také vystřízlivění, propad tabulkou jste však zachránili asi včas, souhlasíte?

Určitě souhlasím. Hráli jsme doma a věřili jsme si, že to zvládneme. Naštěstí se nám to povedlo a zimu trávíme v první osmičce, což ale samozřejmě do jara nemusí nic znamenat.

A cíl pro jaro je tedy vybojovat play-off nebo se vaše týmové myšlenky pohybují ještě ve vyšších patrech?

Základ je pro nás určitě se dostat do play-off, ale samozřejmě se chceme prokousat ve vyřazovací části co nejdále. Uvidíme, jak se nám bude dařit v druhé polovině základní části a potom, doufejme, i dále.

Konec roku v duchu sranda zápasů

Už tuto neděli je tady Štědrý den, těšíte se na tento čas?

Určitě ano, mám doma dvě děti, takže si tyto svátky užíváme společně.

Nakoupil jste dárky s předstihem nebo to teprve ještě plánujete? A vymstilo se vám třeba v minulosti někdy váhání nad výběrem dárků, že jste je sháněl na poslední chvíli?

Letos je to poprvé, co jsem je zvládl nakoupit dřív. Jinak jsem to vždy skutečně nakupoval na poslední chvíli, což není příjemné. (směje se)

Pojí se u vás Vánoce nebo Silvestr s nějakým „srandamačem“?

Na Vánoce chodím hrát pravidelně už patnáct let malou kopanou a poslední den v roce si v Sudoměřicích zahrajeme proti našim fanouškům hokejbal.

Co zimní sporty? Lyžujete nebo hrajete hokej?

Momentálně se přes zimu věnuji rodině, ale ještě dva roky nazpět jsem hrál hokej, kterému jsem se věnoval od tří let. Přes sezonu třeba tolik volného času nemám, snažím se to tak doma vynahradit alespoň přes zimu.