CROSSDOCK Extraliga

Dva sedmnáct Čestmíra Bruštíka: Vánoce nějaká kila přihrají, redukuji je pivní ligou

Necelý týden zbývá do letošních Vánoc a prosinec pro hokejbal.cz znamená také hodnocení uplynulých týdnů s kapitány všech extraligových celků. Dnes se tak vydáváme do mosteckého kádru, ze kterého jsme do víru našich dotazů vytáhli Čestmíra Bruštíka.

Kluci z Teplic už u nás hráli, chtělo to ale čas na sehrání

Čestmíre, jak jste vnímal na začátku léta změny, které v Mostě nastaly?

Od každé změny se vždy hodně očekává. Myslím, že ta u nás přináší své ovoce, i když to jde postupně. Já osobně jsem ji tedy vnímal a vnímám pozitivně.

Jsou ty pohyby po spojení s Teplicemi už v první sezoně, respektive v její polovině, viditelně k lepšímu nebo to potřebuje ještě čas?

Musím říci, že někteří kluci z Teplic s námi hrají už několikátou sezonu, takže to pro ně nebo pro nás nebylo nic extra nového. Určitě to ale přínos je, a to viditelně. Stále je však pořád na čem pracovat!

Co se v průběhu těch úvodních zápasů dělo, že i přes dobré výkony nepřicházely potřebné bodové zisky, ke kterým ale zase tak daleko nebylo?

Jak už jsem říkal, proběhly změny a tým si musel sednout. Upravila se pochopitelně i taktika a styl naší hry, a to bez herní praxe v ostrých zápasech natrénovat zkrátka nejde. Takže možná proto jsme ze začátku tolik nebodovali, i když k tomu nebylo občas daleko. A chybělo nám trošku toho pověstného štěstíčka. (usmívá se)

Momentálně patří Rondu osmá pozice, určitě se shodneme, že to v žádném případě není maximum, že? A jaké jste měli předsezonní vize? Určitě se vyhnout tomu strašidelnému minulému roku, souhlasíte?

Souhlasím, loňský rok už asi nechce nikdo zažít. Vždy se chce člověk prát o nejvyšší příčky a doufám, že v této sezoně se nám to znovu vyplní. Osmé místo proto určitě není podle našich představ, ale extraliga je letos extrémně vyrovnaná. Jedna výhra a jste úplně na jiném místě, což samozřejmě platí i o prohře. Doufám tak, že na jaře naši pozici co nejvíce vylepšíme.

Vy sám jste odehrál místo jedenácti zápasů jen osm, protože jste ke konci roku chyběl. Z jakého důvodu to bylo, a s jarem počítáte?

V utkání s Rakovníkem jsem špatně spadl na mantinel a pohmoždil jsem si rameno. Pokud semnou bude trenér na jaro počítat, tak budu určitě připravený! (usmívá se)

Vánoce v klídku a pohodičce

Už tuto neděli je tu Štědrý den, těšíte se na čas klidu a máte Vánoce hodně v oblibě?

Ano, mám je moc rád. Mám dva malé kluky, takže Vánoce se točí kolem nich a není nic hezčího než vidět rozjařené dětské oči u stromečku a jejich radost z dárků.

Kde a jak letos tedy poslední dny v roce prožijete?

Vánoce budeme letos trávit v rodinném kruhu v klídku a pohodičce. (usmívá se) A Silvestr s Novým rokem taktéž, takže se na toto období už moc těším.

Jste milovník zimních sportů? Lyžujete nebo hrajete raději hokej, který je vám určitě blíže?

Lyžování mi cizí určitě není, ale vzhledem k mým problémům s koleny už to není tak časté, jak bych třeba chtěl. A jak říkáte, hokej mi je tedy o hodně blíže, miluju tento sport a hraji u nás v Karlových Varech i takou pivní soutěž.

Dáváte si přes svátky zcela klid nebo jste typ člověka, kterému se nabraná kila poté těžko shazují, a raději je redukuje postupně?

Každý si rád odpočine, u mě to platí také, ale jak jsem říkal v předešlé otázce, miluji hokej, takže se snažím být minimálně dvakrát týdně na ledě, a to je pro mě přes zimu velkou aktivitou. A co se týče váhy? Vánoce přeci jenom nějaká kila přihrají, snažím se ale, aby jich nebylo moc. Kdo má ale těm všem pochutinám odolat? (směje se)