CROSSDOCK Extraliga

Dva sedmnáct Davida Halbrštáta: Žádna panika, soutěž je naštěstí hodně vyrovnaná

S naší anketou mezi kapitány všech extraligových celků se poprvé přesouváme na východ Čech, a to konkrétně k letohradským Jelenům. David Halbrštát musí mít ale z končícího roku rozporuplné pocity. První polovina CROSSDOCK Extraligy se totiž jeho týmu poměrně dařila.

Na chybách jsme pracovali celý podzim, kámen úrazu byly branky

Davide, co se to na podzim s Letohradem dělo?

To nevím... Už dlouho to vypadá, že se hokejbal v Letohradě zvedá, ale podzim se nám nevydařil podle našich představ. Budeme doufat v lepší zítřky.

Pro Jeleny byl rok 2017 jako noc a den. Na jaře jste totiž sahali klidně i po vyřazení následného mistra z Lužin. Jak tedy kompletně hodnotíte uplynulé týdny dozadu?

Na začátku sezony jsme si dost věřili. Soupiska se nezměnila a všichni od nás čekali výkony, jako jsme předváděli loni na jaře a v play-off. Ve většině zápasů jsme hráli dobře, ale naše produktivita byla mizerná. Soupeře jsme často přestříleli, ale nevyužili jsme stoprocentní šance. To je momentálně náš největší problém. Pracovali jsme na tom celý podzim, ale prostě nám to tam nepadalo.

Co dalšího budete muset během zimní pauzy zlepšit, abyste mohli zopakovat vaše za krátkou chvíli už loňské účinkování ve vyřazovacích bojích?

Nesmíme podcenit suchou přípravu jako předloni a v únoru se musíme zaměřit skutečně hlavně na koncovku. A doufat, že smůlu jsme si vybrali na podzim a na jaře nám to tam začne padat.

Může vám k lepším zítřkům pomoct i letos nesmírně vyrovnaná tabulka? Se čtrnácti body jste totiž jen bod od play-off, ale také pouze čtyři od čtvrtého místa…

Myslím, že tohle je pro nás velké štěstí. V předchozích ročnících bychom už věděli, že nebudeme lépe jak šestí, ale teď můžeme bojovat i o přední pozice. Díky tomu jsme byli po celý podzim v klidu a nepřicházela žádná panika a strach o to, jestli budeme v play-off. Teď už ale musíme sbírat body jako na běžícím páse.

Konečně bez stresu ze zkoušek, Vánoce si užiji

Za dveřmi jsou Vánoce, máte je vy konkrétně v oblibě?

Já je mám hodně rád. Navíc den před Štědrým dnem slavím narozeniny. Takže se na tento čas vždy velmi těším.

Kde je letos strávíte a jsou to pro vás dny shonu nebo příjemného odpočinku s rodinnými příslušníky?

Vánoce strávím s přítelkyní Dominikou a další dny objedeme všechny příbuzné. Letos po dlouhé době nemám na začátku ledna zkoušky, protože už nestuduji, takže to bude příjemný odpočinek a klid. (usmívá se)

Jak to máte letos s dárky, dokázal jste je obstarat s dostatečným předstihem nebo vám teprve v hlavě začínají kolovat nápady?

Asi dvě třetiny už mám nakoupené, takže žádný velký stres s nakupováním dárků letos nezažívám.

Z Letohradu to k různým sjezdovkám je méně než hodinu, jste milovníkem zimních sportů nebo se jim raději vyhýbáte?

Patřím k těm, kteří mají rádi skoro všechny zimní sporty. Jezdím na lyžích, na běžkách a s klukama z hokejbalu máme i hokejový tým v městské lize v Žamberku.

Jste tedy milovník třeba i zahraničních sjezdovek?

Určitě! V břenu se znovu chystáme do Itálie na lyže, tam si to maximálně užíváme.