CROSSDOCK Extraliga

Nespokojený trenér Plzně Edl: Hráči se nedrželi pokynů, nemohli jsme chtít ani bod

Hodne nespokojeně působil po zápasu 13. kola CROSSDOCK Extralgy mezi ústeckou Elbou a Plzní hostující trenér Michal Edl. Plzeň již v první třetině inkasovala v Ústí tři branky z hokejky Lukáše Soukupa a do zápasu se již výrazněji vrátit nedokázala.

Začátek jsme si představovali úplně jinak

Souboj dvou týmů, kterým se v závěru podzimu daří, přinesl, zejména v první třetině v Ústí nad Labem jednoznačnou podívanou. Nejlepší střelec soutěže Lukáš Soukup stihl za úvodních devět minut nasázet hattrick a bylo vymalováno. „Začátek zápasu jsem si představoval úplně jinak než hráči,“ odstartoval s hodnocením duelu trenér Plzně Michal Edl. „Odehráli si to po svém a podle toho to taky dopadlo,“ zlobil se kouč.

Ač se Plzeň svému soupeři v první půli herně vyrovnala, nedokázala uhlídat ostrostřelce Soukupa a s jejími nadějemi na bodový zisk byl ámen. „Absolutně jsme nedodržovali taktické pokyny. Umožnili jsme hráčům typu Soukup, aby šli do volného prostoru. Tak to prostě nechci,“ vyjádřil nelibost vůči výkonu svých svěřenců trenér Plzně. „Když budou hrát po svém, tak tu šanci nemají,“ dodal nespokojeně.

Zápas naprosto ukázal obraz naší hry za celý podzim

V průběhu utkání se Plzeňští přece jen zlepšili a po snížení chvíli pomýšleli na dramatický závěr. Ani to ale hostujícímu lodivodovi úsměv na tváři nevykouzlilo. „Dílčí zlepšení jsem viděl, ale nebylo tak velké, abychom vůbec mohli na bodový zisk pomýšlet,“ ví Michal Edl. Po snížení se totiž vlastní laxností a nedovoelným zákrokem na útočné polovině sami připravili o možnost hrát bez brankáře a nakonec prohráli výsledkem 1:4.

V kabině Plzně panoval po utkání smutek. S podzimní částí také příliš velká spokojenost není. S pátou příčkou by teoreticky spokojenost mohla panovat, to by však nemohli Plzeňští neustále střídat vítězství s porážkou. „Tento zápas naprosto ukázal obraz naší hry během celého podzimu. Hlavně z toho důvodu s podzimní částí nejsme spokojeni,“ komentoval Edl situaci v plzeňském týmu. „Máme celou zimu na to, abychom na nedostatcích zapracovali,“ uzavřel.