CROSSDOCK Extraliga

Soukup sestřelil Plzeň hattrickem, Ústí se vyšplhalo na třetí pozici!

Závěrečný podzimní zápas CROSSDOCK Extraligy hokejbalu patřil jednomu muži. Lukáš Soukup již v první části nastřílel do sítě plzeňského strážce svatyně Petra Kráčiny tři branky a čistým hattrickem zavelel k vítězství Ústeckých.

Lukáš Soukup vs. Plzeň 3:0

Těsně před začátkem zápasu obdržel Lukáš Soukup cenu za nejlepšího hráče CROSSDOCK Etraligy měsíce listopad a během následujících minut ukázal, že mu patří zcela právem. V první části totiž rozjel svůj střelecký koncert, díky kterému prakticky vyřadil plzeňský soubor ze hry. Na začátku třetí minuty totiž prostřelil hostujícího gólmana Kráčinu, další dvě trefy si nechal na devátou a desátou minutu. Čistý hattrick dovršil v čase 9:12, ve kterém vedla Elba již 3:0! Plzeň následně mohla snížit, když za domácím Bandou zazvonila horní tyč. Skóre se ale v první části již neměnilo.

Plzeň přidala, na Bandu ale vyzrát nedokázala

Po přestávce plzeňští hokejbalisté směrem do ofenzivy výrazně přidali a snažili se o zdramatizování utkání. Dostávali se do zajímavých šancí, jenže pokaždé ztroskotali na skvěle chytajícím Bandovi, který tak postupem času táhl Elbu za další výhrou a hlavně posunem na třetí příčku extraligové tabulky. Plzni se nezadařilo ani v půlminutové přesilové hře pět na tři, navíc na konci mohla inkaspovat při oslabení z hole Soukupa. Kráčina se však stihl přesunout a gólovku nejlepšímu střelci soutěže tentokrát zastavil.

Kontaktní trefa nestačila, Elba slaví

Tlak hostujícího týmu postupem času začal narůstat a přinesl odměnu po pěti minutách třetí části, kdy gólmana Bandu prostřelil Jiří Benedikt. Vstřelená branka hosty ještě více povzbudila a ti ucítili šanci na bodový zisk. Když se však chystala závěrečná převaha Plzně, přišel zbytečný faul v útočném pásmu a pohřbení veškerých nadějí. V závěru navíc přesilovou hru využil Štěpánek, který zpečetil výhru svého týmu v poměru 4:1!

Elba DDM Ústí nad Labem vs. HBC Plzeň 4:1 (3:0, 0:0, 1:1)

Branky a nahrávky: 3. Soukup (Štěpánek, Červinka), 9. Soukup (Růžička, Červinka), 10. Soukup (Štěpánek, Červinka), 45. Štěpánek (Langhtaler, Soukup) – 35. Benedikt J. (Vodrážka, Pejchar).

Střely: 19:19, vyloučení: 4:4, využití přesilovek: 1:0, oslabení: 0:0, diváků: 50, rozhodčí: Koskuba, Šulo.

Elba DDM Ústí nad Labem: Banda – Bím, Červinka, Gruss, Haken, Jirava, Kváš - Langthaler, Michajličenko, Pilař, Poulíček, Růžička, Sedláček, Smolík, Soukup, Šilínek, Štěpánek, Uhlíř, Vacek, Wágner.

HBC Plzeň: Kráčina – Pokorný, Vodrážka, Benedikt O., Švarc, Pauer, Benedikt J., Kavalír, Vlasák, Ulč, Pejchar, Hanuš, Šmucer, Kunzmann, Gřonka, Malý.