CROSSDOCK Extraliga

Kladno s Kert Parkem venku naplno, rozjeté Ústí Plzni body nenechá

Brány CROSSDOCK Extraligy hokejbalu se pro letošní rok definitivně zavírají. Poslední podzimní kolo uzavřou během pátku a soboty tři utkání, v rámci kterých bude úvodní buly vhozeno v Praze, Hradci Králové a Ústí nad Labem.

Pátek 24.11.2017

TJ Kovo Praha vs. HBC ALPIQ Kladno

Lukáš Vlasák (reprezentant, hráč Autosklo-H.A.K. Pardubice): Tohle je zápas, kde je asi favorit jasný, i když Kovo by mohlo doma Kladno pozlobit. I přesto by si měli odvézt všechny body hráči Kladna.

Jan Donauschachtl (bývalý reprezentační brankář, trenér Olympu Jindřichův Hradec): Kovo Praha letos zažívá výsledkově velmi nepovedenou sezonu, krčí se na posledním místě tabulky s jednou výhrou. Bývaly doby, kdy na Palmovce dokázalo Kovo potrápit a porazit nejednoho soupeře, jako například v loňském roce zvítězilo nad svým nadcházejícím soupeřem z Kladna 4:3. Nepředpokládám, že by se letos situace opakovala a Kladno je pro mě jasným favoritem. Domácí v posledních dvou utkáních nevstřelili ani branku a je velmi pravděpodobné, že se jim to nepodaří ani proti Kladnu, tedy soupeři, který se pyšní nejlepší defenzivou celé soutěže. Ale míček je kulatý a utkání se bude hrát za umělého osvětlení, na asfaltu a menším hřišti a Kovo může svého soupeře i zaskočit.

Tip redakce: Souboj druhého týmu s posledním překvapení nepovolí. Oba celky působí na opačném pólu tabulky a jsou zároveň i v opačném rozpoložení. Pět získaných bodů za celý podzim je opravdu málo a ani v posledním zápase si celek z hlavního města svůj zisk nerozšíří. Kladno hraje ve velké pohodě a v páteční odpoledne si v Praze s chutí zastřílí.

Sobota 25.11.2017

HBC Hradec Králové 1988 vs. HC Kert Park Praha

Lukáš Vlasák: Dle mého názoru hodně zajímavé utkání s papírovými předpoklady na výhru Kert Parku, ale Hradečtí umí doma na silné soupeře zahrát, takže bych se nebál tipnout remízu a nájezdy pro Kert Park.

Jan Donauschachtl: Hradec Králové po vysokém vítězství nad Kladnem už 3 zápasy v řadě prohrál a propadá se tabulkou. Podzim bude chtít rozhodně zakončit vítězstvím, ale v cestě mu bude stát největší favorit soutěže, loňský mistr Kert Park. Východočeši však na favority umí a pokud by zopakovali výkon ze zápasu s Kladnem, můžou být Kert Parku vyrovnaným soupeřem. První letošní vzájemné měření sil vyhráli v Praze domácí v poměru 6:2 a pokud budou chtít Piráti soupeři porážku oplatit, budou se muset sejít v kompletní sestavě, spoléhat na kvalitní přesilovky a správně zvolit brankáře.

Tip redakce: Sobotní program přinese sice jen dvě utkání, obě však nabídnou fanouškům parádní podívanou. Lídr tabulky se představí na hřišti v Hradci Králové a bude se na co dívat. O formě Kert Parku není potřeba debatovat a bude zajímavé sledovat, jak se hostům ve východních Čechách povede. Na hřišti v Hradci již vysokým poměrem prohrálo třeba Kladno, od této vysoké výhry ale Východočeši ztrácí. Ani nyní se jim ale propad tabulkou zastavit nepodaří, Kert Park si odveze domů tři body.

Elba DDM Ústí nad Labem vs. HBC Plzeň

Lukáš Vlasák: Asi nejvyrovnanější utkání z těchto tří, ale přiklonil bych se k výhře domácích. Ústí hraje doma dobře a nenechá si vzít tři body.

Jan Donauschachtl: Kdo přezimuje na 3. místě se rozhodne v utkání mezi Elbou a Plzní. Oba sousedé v tabulce zažili minulý víkend podobné utkání, jediný rozdíl byl v tom, že Elba „penalty“ zvládla, Plzeň nikoli. Myslím si, že oba soupeři se nemají čím překvapit, dokonale se znají a budou spoléhat na kvalitní defenzivu. Plzeň si bude muset více pohlídat nejlepšího střelce soupeře Soukupa a pokud se jim to povede, můžou o výsledku utkání rozhodnout opět samostatná střílení, ve kterých je ale Elba favoritem a letos již 3x tuto dovednostní soutěž vyhrála. Před měsícem Plzeň porazila doma Ústí 5:2, hattrickem se na tom podílel Pauer, na kterého si zase budou muset dát pozor domácí.

Tip redakce: Zápas kola, jakožto úplně poslední podzimní extraligový zápas, přinese bitvu čtvrtého s pátým týmem tabulky CROSSDOCK Extraligy hokejbalu. Elba hraje v letošní sezoně skvělý hokejbal, může se opřít o statistiky nejlepšího střelce ligy a na závěr podzimní části si doma nenechá bodový zisk ujít. Plzeň bude kousat, na body jí to však těsným způsobem stačit nebude.