CROSSDOCK Extraliga

Hrát se na čtyři třetiny, tak nás Hradec přejel, tušil ústecký brankář Banda

12. kolo CROSSDOCK Extraligy naši redakci zavedlo k zápasu kola do Hradce Králové, kam cestoval také celek z Ústí nad Labem. A právě Severočeši platili za favorita střetnutí.

Na Hradec jsme to hráli chytře

Ústí se v Hradci dokázalo probojovat v průběhu první části do vedení, poté se však dopředu už tolik aktivně netlačilo a od druhé třetiny se tak výrazně dostal do hry také hostující brankář Zděněk Banda, který si připsal několik důležitých zákroků. „Zápas to byl z moji pozice hodně těžký, Hradec je nepříjemný soupeř a bojovalo se podstatě o každý metr na hřišti. Domácí pak měli více ze hry, ale my jsme to hráli poměrně chytře, protože jsme se je snažili při těch jejich rotacích okolo brány zachytávat a nepouštět je tak do více nebezpečných koncovek,“ říkal ústecký strážce svatyně po nedělní výhře.

Severočeši si sice zpod Bílé věže neodváželi plný počet bodů, i dva vybojované po samostatných stříleních se však hodně cenní. Piráti totiž skutečně byli střelecky hodně produktivní a Banda musel několikrát zasahovat i proti projektilům, které nebyly příliš čitelné. „V první třetině jsem tam měl v jednu chvíli úplně odkrytou branku, hradecký hráč vystřelil po zemi a já tam ještě stihl skočit. Tenhle zákrok mi asi ze zápasu utkvěl v hlavě nejvíce, protože nás už v průběhu první části udržel naplno ve hře,“ vzpomínal gólman Elby. „Jinak jsem tam ale měl více štěstí než umu,“ podotýkal ještě ze srandy. Kdo však na zápase byl přítomen, tak viděl, že tomu tak rozhodně nebylo.

U vyrovnávající trefy se mi ztratil míček z dohledu

Druhá třetina už přinesla výraznější převahu Východočechů, kteří na Bandu nakonec vyslali celkově třiačtyřicet střel, což rozhodně není málo! „Zpocený jsem byl úplně všude,“ smál se Banda. „Hradec postupně stupňoval svoji sílu a získal klid na hokejky. Kdyby se hrálo na čtyři třetiny, tak nás přejel. U druhé a vyrovnávající branky se mi bohužel ztratil míček, když náš bek špatně vyhodil. Už jsem se nestihl přesunout a lízl jsem střelu pouze lapačkou,“ pokračoval.

Výhra na východě Čech však pro Elbu znamená třetí vítězství v řadě, a to je znát pochopitelně i v tabulce, ve které se Ústečtí drží rázem momentálně na čtvrté příčce s jednobodovým náskokem před třemi dotírajícími vlčáky. „Vyhrát v Hradci, to se hodně cení, protože se jedná o těžkého soupeře. Zpáteční cesta tak byla veselá,“ říkal ještě Banda a následně zakončoval: „Nyní panuje spokojenost, nesmíme ale usnout na vavřínech, protože to mi lehce umíme. Musíme se začít znovu připravovat na další zápas a svědomitě ho odehrát.“ Povede se to Elbě o nadcházejícím víkendu proti Plzni, protí níž Severočeši čtyři týdny nazpět naposledy okusili hořkost porážky?

Připomeňte si zápas 12. kola v detailní reportáži -> ZDE!