CROSSDOCK Extraliga

Ofenzivní zápas kola v Hradci rozhodovaly nájezdy, ty se povedly lépe Elbě

12. kolo CROSSDOCK Extraligy proti sobě svedlo také na východě Čech domácí celek Hradce Králové, který přivítal Ústí nad Labem. Oba týmy se v momentální situaci nacházely v rozdílné pozici, Piráti totiž poslední dva duely prohráli, zatímco Ústí bralo vždy tři body.

Šance na obou stranách, gól jen na jedné

Po vyrovnaných úvodních chvilkách se povedlo kormidlo zápasu převzít hostům, kteří začali být směrem dopředu aktivnější a nebezpečnější než domácí. Netrvalo tak dlouho a v osmé minutě se poprvé měnilo skóre, zpoza branky nahrával Soukup s tečí Langthalera na hůl Pilaře, který vypálil kousek za modrou a trefil odkrytý prostor u pravé tyčky. Následovala série šancí Pirátů, kteří však začali poznávat, že překonat Bandu nebude vůbec lehká práce. Ani po několika značných příležitostech se tak už skóre neměnilo a do kabin se šlo za jednobrankového vedení Severočechů.

Ústí se dokázalo vrátit do vedení

Začátek prostřední periody hned přinesl další šance Hradeckých, přičemž jedna už využita byla. Hudeček nahrál před branku na Tesaře, který zvolil rychlou kličku a poslal míček za v tu chvíli už bezradného brankáře. I když se hra i nadále odehrávala spíše blíže k brance hostů, byli to právě i hráči Ústí, kteří občas zahrozili. A to především z brejkové situace, dokonce i úspěšně. To se psal čas 21:21, když po rychlém přečíslení zakončoval Štěpánek a Elba se radovala z navrácení vedení na svoji stranu. Kaňkou za jinak pro diváky dobrou třetinou bylo zranění hradeckého Svobody, který se při pádu udeřil do hlavy a ze hřiště putoval na nosítkách přivolané záchranné služby.

Úspěšné dobývání obrany Elby

Třetí třetina podstatě prodloužená o necelé čtyři minuty, které se nedohrály po zranění ve druhé třetině, přinesla nejprve další velké příležitosti Hradce. Nejvýraznější, třeba když zpoza branky nahrával Novák na Hudečka, který však z prostoru před brankovištěm trefil jen rychle zasahujícího Bandu. A právě ústecký brankář byl v permanenci i nadále, svými několika skvělými zákroky však držel i nadále tříbodové naděje svého týmu. Ty ukončil až chvíli před koncem Bacovský, ke kterému se míček na modrou dostal po ose Švanda - Novák a bylo vyrovnáno.

Rozhodovat tak musela až samostatná střílení, ve kterých byl za domácí úspěšný pouze Hrubý, kdežto za hosty nejprve Červinka a poté i Langthaler. Bonusový bod tak cestoval s hosty na sever Čech.

HBC Hradec Králové 1988 vs. Elba DDM Ústí nad Labem 2:3 ss (0:1, 1:1, 1:0)

Střely: 43:26, vyloučení: 3:4, využití přesilovek: 0:1, oslabení: 0:0, diváků: 35, rozhodčí: Gráca, Laczko.

Branky a nahrávky: 18. Tesař (Hudeček), 42. Bacovský (Novák, Švanda) – 8. Pilař (Langthaler, Soukup), 22. Štěpánek (Soukup, Červinka), rozh. náj. Langthaler.

HBC Hradec Králové 1988: Biegl (Brykner) – Doležal, Švanda, Veselý, Šimek, Jiřík, Hrabica, Fanderlík, Šimůnek, Ježek, Tesař, Hrubý, Novák, Svoboda, Bacovský, Hudeček.

Elba DDM Ústí nad Labem: Banda (Brhel) – Grus, Haken, Kváš, Michajličenko, Jirava, Červinka, Štěpánek, Soukup, Smolík, Langhthaler, Pilař, Šilínek, Bím, Vacek.