CROSSDOCK Extraliga

Chytrý hattrickem zničil Pardubice, Plzeň brala bod. Letohrad prohloubil trápení Kova

Dvanácté kolo CROSSDOCK Extraligy hokejbalu skvěle vyšlo například Mostu, který před vlastními fanoušky přejel sebevědomé Pardubice, Sudoměřice zase doma zaskočily Plzeň a povolily jí zisk pouhého jednoho bodu.

Pátek 17.11.

HBC Rakovník vs. HBC ALPIQ Kladno 2:8 (0:3, 1:3, 1:2)

Branky a nahrávky: 25. Schnaubelt (Švancar), 45. Schnaubelt (Kopecký, Míka) – 1. Hnízdil (Špaček, Hrabár), 3. Soukup (Štěpáník, Hnízdil), 8. Kohout (Prokop, Procházka), 21. Šrámek (Barnošák), 23. Prokop (Kohout, Procházka), 26. Hnízdil (Špaček, Soukup), 42. Barnošák (Šíma, Voráček), 44. Hnízdil (Štěpáník, Hrabár).

Střely: 22:23, vyloučení: 6:3, využití přesilovek: 0:2, oslabení: 0:0, diváků: 95, rozhodčí: Škrobák, Kettner.

Program předposledního podzimního kola odstartoval ve sváteční den v Rakovníku, kam dorazil rozjetý kladenský ALPIQ. Utkání mělo od úvodního vhazování jednoznačný ráz. ALPIQ již po osmi minutách vedl o tři branky a po zbytek duelu svůj náskok ještě dokázal navyšovat. V dresu Rakovníku se dařilo pouze Schnaubeltovi, který vstřelil obě branky domácího týmu. Naopak na druhé straně se hattrickem prezentoval Hnízdil, ke kterému se přidala další pětice střelců. Suma sumárum, Kladno si z Rakovníku odvezlo vysoké vítězství 8:2.

Sobota 18.11.

HBC Hradec Králové 1988 vs. Elba DDM Ústí nad Labem 2:3 ss (0:1, 1:1, 1:0 – 0:1)

Branky a nahrávky: 18. Tesař (Hudeček), 42. Bacovský (Novák, Švanda) – 8. Pilař (Langthaler, Soukup), 22. Štěpánek (Soukup, Červinka), rozh. náj. Langthaler.

Střely: 43:26, vyloučení: 3:4, využití přesilovek: 0:1, oslabení: 0:0, diváků: 35, rozhodčí: Gráca, Laczko.

Sobotní program nabídl hokejbalovým fanouškům pestrý program čtyř zápasů. V zápasu kola dorazila do Hradce Králové ústecká Elba, která chtěla potvrdit kvalitní výkony z posledních duelů. A také na východě Čech tahala za kratší konec provazu. V Hradci však Ústečtí dvakrát neudrželi vedení a o vítězi nakonec musely rozhodovat až samostatné nájezdy. Nejprve na trefu Pilaře odpověděl Tesař, Štěpánkovu radost utnul tři minuty před koncem zápasu Bacovský. V nájezdech vystřelil bod navíc hostům Jan Langthaler, Elba se tak v tabulce dostala právě před svého východočeského soka.

TJ Kovo Praha vs. SK Hokejbal Letohrad 0:3 (0:0, 0:1, 0:2)

Branky a nahrávky: 25. Lajčiak (Lux O.), 31. Běloušek (Adamec, Hejtmánek D.), 36. Věchet (Adamec).

Střely: 32:29, vyloučení: 6:6, využití přesilovek: 0:0, oslabení: 0:0, diváků: 15, rozhodčí: Koskuba, Šulo.

Poslední pražské Kovo znovu nebodovalo. V jedenácti podzimních zápasech dokázalo vyhrát pouze jednou a jeho situace je více než kritická. Proti letohradským jelenům se ale drželo až do 25. minuty, kdy slovenský útočník Lukáš Lajčiak otevřel skóre. Domácí se ve třetím dějství snažili o vyrovnání, branky Bělouška a Věcheta ale přinesly definitivní rozhodnutí. Letohrad se výhrou přiblížil vyřazovacím bojům, Kovo s pěti body stále zeje beznadějně na dně.

SK Sudoměřice vs. HBC Plzeň 3:2 ss (1:1, 0:0, 1:1 – 1:0)

Branky a nahrávky: 13. Liška (Tóth M.), 43. Hujsa Martin (Kaluža), rozh. náj. Fraňo – 7. Švarc (Forejt), 44. Benedikt (Malý).

Střely: 24:26, vyloučení: 6:5, využití přesilovek: 1:1, oslabení: 0:0, diváků: 108, rozhodčí: Prudík, Zbořil.

Nájezdový rozstřel rozhodoval vyrovnané utkání i v Sudoměřicích. Po daleké cestě začala Plzeň lépe a po brance Švarce se dostala do vedení. Ještě do pauzy však srovnal Liška, a tak se vše zdárně blížilo k dramatickému vyvrcholení duelu. Dvě a půl minuty před koncem otočil skóre domácí Hujsa, chvíli na to však poslal duel do remízového výsledku Benedikt. V nájezdech následně rozhodl Fraňo, díky čemuž se Sudoměřice dostaly před Hradec Králové na šesté místo tabulky.

HBC Rondo Most vs. HBC Autosklo-H.A.K. Pardubice 6:1 (2:0, 2:1, 2:0)

Branky a nahrávky: 4. Chytrý (Černý), 15. Bačák (Koudelka), 22. Černý (Singr), 25. Bačák, 38. Chytrý (Singr), 45. Chytrý (Krajíček) – 20. Česák (Březina).

Střely: 21:24, vyloučení: 2:2, využití přesilovek: 0:1, oslabení: 0:0, diváků: 27, rozhodčí: Škrobák, Danylec.

V duelu Mostu s Pardubicemi byl očekáván vyrovnaný průběh, jenže opak se stal pravdou. Již od úvodní třetiny bylo znát, že domácí nechtějí body z vlastního hřiště dát zadarmo a svůj náskok po gólu Chytrého ještě před pauzou navýšil z čepele Bačáka. Na snížení pardubického Česáka ale dokázalo Rondo zareagovat tím nejlepším možným způsobem a dotáhlo utkání do závěrečného konce s výsledkem 6:1. Nejvíce duel vyšel Markovi Chytrému, který zatížil konto Autoskla nastříleným hattrickem!