CROSSDOCK Extraliga

Elba přijíždí na vítězné vlně do Hradce, ten je nyní v opačné pozici

12. kolo CROSSDOCK Extraligy proti sobě svede také na východě Čech domácí celek Hradce Králové, který přivítá Ústí nad Labem. Oba týmy se v momentální situaci nacházejí v rozdílné pozici, zatímco Piráti po vysoké výhře nad Kladnem následující dva duely prohráli.

Nečekaný průběh, potom úpadek

Je tomu tři týdny, co si Piráti doma až nečekaně hladce a především vysoko smlsli na Kladnu, kterému uštědřili debakl v poměru 7:0! Hradečtí však z výsledku následně netěžili, ba naopak. Vždyť o týden později se v podstatě stejné pozici nacházeli ve velkém východočeském derby, protože v Pardubicích zase naopak oni obdrželi sedm gólů. A nebylo to lepší ani minulý víkend, to pod Bílou věž cestovali plzeňští Mečouni, kteří měli zpáteční dvouhodinovou cestu veselou, Hradec totiž vsítil opět jen jednu branku, kdežto hosté tři a byli to tak oni, kteří zvítězili. Východočeši tudíž nyní mají poslední podzimní úkol, odbrzdit přibrzděný stroj a v posledních dvou utkáních tohoto roku potvrdit skvěle rozjetou první polovinu letošní sezony. Úkoly to jsou však složité, dnes je čeká Ústí a o týden později loňský mistr z Lužin!

Ústí se dotáhlo na Hradec a chce více

Elba má vlastně v tuto chvíli zcela opačně naladěnou formu. Tři týdny nazpět totiž nedokázala výrazně potrápit Plzeň a na západě Čech padla 2:5. Od té doby to je ale už jenom o Severočeších. O týden později totiž hattrick Lukáše Soukupa znamenal skalp letohradských Jelenů a minulý víkend zase udržená nula a dvě vsítěné branky tři body z pražského Kova. Ústí má tak rázem z deseti bodů šestnáct, tedy stejný počet jako Hradec Králové. A sobotní souboj s dopoledním startem tak hned bude mít o poznání lepší a větší náboj. Prodlouží hosté na východě Čech svoji vítěznou sérii nebo Hradec obhájí domácí prostředí?!

HBC Hradec Králové 1988 vs. Elba DDM Ústí nad Labem, sobota, 11:00

SLEDUJTE UTKÁNÍ NA ONLAJNECH! -> ZDE