CROSSDOCK Extraliga

Individuální výkony byly vždy doplněny skvělými spoluhráči, těší trenéra Frimla

Hokejbalisté Letohradu slaví po roce opět postup mezi čtyřku nejlepších týmů v CROSSDOCK Extralize. Jeleni přitom tentokrát měli o hodně trnitější cestu, než tomu bylo minulý rok.

Zlomový bod byl v neděli v Pardubicích

Trenére, gratuluji k postupu, pojďme se ještě vrátit k tomu rozhodujícímu třetímu úspěšnému kroku v sérii, čímž jste vyřadili Pardubice. Jak jste ten zápas viděl ze střídačky?

Děkujeme! Měli jsme dobrý vstup do utkání, stejně tak jako v domácích zápasech před dvěma týdny, kdy jsme také první třetiny zvládli dobře. Bohužel nás ve druhé třetině tentokrát Pardubice zbytečně zatlačily, my jsme začali vyhazovat míčky a tím se hosté dostali na koně. Naštěstí nás podržel brankář Honza Šimara, díku jeho zákrokům to pro nás bylo i nadále hratelné. Ve třetí části jsme tam také měli několik vyloučení, kluci se ovšem na střídačce semkli, perfektně bojovali, dali do toho všechno a mohou se radovat z postupu.

Kde se ta napínavá, dramatická a velice vyrovnaná série s Autosklem zlomila? Bylo to domácí vyrovnání na 1:1 na zápasy, nebo ta kritická situace ke konci čtvrtého utkání, kdy Pardubice držely pevně v rukou celkové vítězství, ale vy jste nakonec ještě dokázali vyrovnat a nakonec vrátit celou bitvu k vám domů?

Myslím si, že to byl právě ten druhý případ. Byli jsme skutečně už skoro vyřazeni, ale v posledních minutách zápasu jsme skvěle dokázali trestným střílením vyrovnat a pak nakonec trpělivým výkonem dojít až pro vítězství v prodloužení. Tohle byl podle mě ten zlomový bod, navíc jsme se pak, jak říkáte, vrátili zpět na domácí hřiště. Pak už to bylo opravdu o těch malinkých chybách, které jsme naštěstí dokázali přeměnit v branku a také o našem perfektním výkonu. Ten byl podle našich představ, až tedy na třetí třetinu, kdy jsme museli bránit několik početních výhod Pardubic, což jsme také naštěstí dokázali zvládnout.

Těžko jmenovat konkrétní rozdílové hráče

Kolikrát si v sezoně říkáte, že bod z nějakého utkání je sice v tu chvíli málo, ale nakonec by ještě mohl mít obrovskou hodnotu. Narážím na to, že jste v tabulce skončili bodově úplně stejně jako Autosklo, což se vzájemnými lepšími zápasy vedlo k většímu počtu domácích utkání, respektive právě i k tomu rozhodujícímu před domácí kulisou. Vybaví se vám teď ten bodík?

Ano, to máte pravdu, ale teď jsem tedy trochu zaskočený, to musím přemýšlet… (odmlčí se a zasměje se) Myslím, že to bylo teď na jaře v Hradci, kde jsme hráli kritickou třetí třetinu, když jsme několikrát bránili hru pět na tři. Ale dokázali jsme to zvládnout, takže celkový bod z utkání pro nás byl nakonec hodně cenný a možná ještě cennější v konečném zúčtování.

Byl váš výkon převážně týmový, nebo nebýt vyčnívajících individualit, a to nemusíme teď jmenovat, protože jich bylo více, byste nepostoupili?

Myslím si, že v každé lajně někdo vyčníval, ale bylo to také kvůli tomu, že mu ostatní spoluhráči dělali skvěle prostor. Všichni se na hřišti doplňovali a měli jsme skvěle vyrovnané a doplněné lajny. Těžko jmenovat konkrétní hráče, protože ti rozdíloví, kteří třeba rozhodovali, byli skutečně vždy skvěle doplněni svými spoluhráči.

Co říci k těm fantastickým fanouškům, dorazilo jich prý 520!

To bylo opravdu fantastické, chtěl bych divákům, kteří přijeli z Pardubic, ale především těm našim, moc poděkovat. Hráčům se před takovým kotlem hrálo skvěle, pro každého to byla obrovská radost zahrát si před tolika lidmi, navíc tenhle rozhodující zápas o pokračování nebo nepokračování v sezoně.

Na tréninkovém rytmu se teď nic měnit nebude

V semifinále vás čeká Kert Park, každý si pamatuje tu dva roky nesmírně vyrovnanou sérii, kterou nakonec rozhodla v pátém duelu ta vaše tehdejší pověstná špatná obuv na mokrý plast. Proti Lužinským vy ale umíte hrát, prokázali jste to nejednou a naposledy třeba v letošní odvetě v hlavním městě, kde jste dostali jediný gól zápasu až dvě minuty před koncem. Použijete k přípravě třeba už i videomateriál například z TVCOM nebo z České televize?

Ano, docela často používáme materiál hlavně z TVCOM. Ale jinak se na našem tréninkovém rytmu nic měnit nebude, sejdeme se v úterý a poté v pátek na předzápasovém tréninku a v sobotu už vyrazíme do Prahy. Věříme, že dokážeme sérii vrátit zpátky za co nejvíce příznivého stavu pro nás.

Pokud byste předvedli podobnou hru, jako jste praktikovali ve čtvrtfinále, tak jsou zatím ohlasy takové, že budete Kert Parku minimálně vyrovnaným soupeřem…

Bude to strašně těžký souboj, náš soupeř má hodně silný útok. My se ale nejprve musíme dát dohromady zdravotně, kvalitně se na první hrací víkend připravit a od toho se pak budou odvíjet zápasy. Uvidíme, jak to nakonec dopadne, ale už se moc těšíme!