CROSSDOCK Extraliga

Bojovnost Letohradu se dala dohnat, my jsme to nezvládli, ví po vyřazení pardubický Bílý

Konec, dobojováno! Asi největším kořením letošního čtvrtfinále bylo východočeské derby. Letohrad sváděl s Pardubicemi pět ostrých bitev, kde až na první zápas bylo vždy vše otevřené až do posledních chvil.

Srážely nás zbytečné chyby a skvělý Šimara

Honzo, čtvrtfinále vystavilo v letošní sezoně Pardubicím stopku. Proč jste na Letohrad nedokázali vyzrát?

Podstatě skoro každý zápas nikdo nebyl nějak lepší, pořád jsme se přetahovali o výsledky. První zápas v Letohradu se nám povedl hlavně díky tomu, že jsme na začátku dali dvě branky z přesilovky. Ten druhý se zase vydařil lépe domácím, kdy nám dali na začátku takovou bramboru a také to dokázali dotáhnout do vítězného konce. Ale stav 1:1 na zápasy byl pro oba týmy myslím zasloužený.

V domácím prostředí jste však silnější a také jste to prokazovali.

Ten první zápas se nám dařilo, měli jsem hodně šancí, ale nedali jsme tolik gólů, kolik jsme potřebovali. Pak se to nějak vyrovnalo, bylo to hodně nahoru dolů a po nájezdech, kde jsme proměnili jenom jeden, jsme v sérii ale zase vedli. Ten čtvrtý zápas byl už zase více padesát na padesát, čtyři minuty před koncem jsme vedli, ale naprosto zbytečně jsme nechali soupeře jít samotného na bránu, z čehož pak byl nájezd, který tedy Letohrad hodně suverénně proměnil, to klobouk dolů.

A tak se nakonec rozhodovalo na hřišti Jelenů...

Jenomže ani tady jsme nedokázali být vůbec dobří a nehráli jsme, co jsme potřebovali. Navíc přišla hned na začátku zase strašná chyba, z toho gól, což se pak, navíc na asfaltu, dotahuje těžko. Neskutečnými zákroky je potom podržel Honza Šimara a ten postup si Letohrad asi nakonec upřímně zasloužil více.

Letohrad nás hokejbalově nepřehrál

Byla tahle série znovu převážně o zmiňovaném brankáři Letohradu, který sice předvedl několik nesmírně důležitých a jen těžko pochopitelných zákroků, spíše se mi ale zdálo, že se podstatné tentokrát převážně dělo mezi oběma brankami, ne?

To nevím, asi s tímhle souhlasit nebudu. Oni to hráli strašně chytře odzadu, z pevného bloku vyčkávali na brejky a také čekali, že mi budeme kvůli tomu hrát hodně nahoru dolů, což jsme taky dělali... Ale Šimi v důležitých chvílích neskutečně podržel svůj tým, ať už to bylo ve čtvrtém zápase, kdy jsme šli za stavu 3:2 v přečíslení dva na nikoho, ale on nás neskutečně vychytal. A i v tomhle posledním pátém zápase byl znovu v jednu chvíli námi hodně vytěžovaný, ale všechno nám vychytal... Jasně, asi to nebyl tentokrát nejvíce rozhodující faktor, to souhlasím, ale nesmírně jim pomohl v těžkých chvílích. Podle mého to je prostě jeden z nejlepších hokejbalových brankářů na světě.

Na druhou stranu, Letohrad vyznává sice perfektní defenzivní styl, ovšem za pět zápasů jste od něho dostali jedenáct branek, kdežto vy jste jich vsítili ještě o jednu méně. To sice na obdržené góly nějak vysoké číslo není, každopádně nenapovídá to také něco o vaší hře?

Hráli to strašně chytře, jestli takhle mají postavenou taktiku, tak tedy klobouk dolů. Opravdu. Dávali dlouhé loby a ti jejich mladí kluci nás neskutečně proháněli. Protože, jak jsem vyzdvihoval Šimaru, tak stejně musím určitě i Faltuse s Macháčkem. Odehráli proti nám parádní zápasy, takže se Letohrad rozhodně nemusí bát o svoji budoucnost, protože ta může být ještě veliká. Leťák hrál dobře na brejky, ty jejich všechny góly byly ubojované, některé jsme si tedy dali skoro sami, ale oni předvedli perfektní důraz, šli si za tím a hráli velice dobře.

Přeji Letohradu postup až do finále

Je ještě něco, co vám teď bezprostředně po sérii, kdy si povídáme, utkvělo v hlavě?

Já nevím... (odmlčí se) Asi takhle, je to šesté play off, co jsme byli minimálně v semifinále, z toho třikrát ve finále. Letohrad nás tentokrát hokejbalově nepřehrál, ale přehrál nás tou svoji bojovností, které se dá vyrovnat, ale my jsme to nedokázali. My jsme takovou bojovnost prostě neměli, přišlo mi, že jsme se občas i do nějakých soubojů báli jít. Tohle mě mrzí, protože takhle se play off hrát nedá a snad se z toho poučíme pro příště.

Zatímco pro vás klubová sezona končí letos i díky mistrovství světa hodně brzy v polovině dubna, Letohrad ještě čeká minimálně semifinálová série. Mohou podle vás Jeleni pomýšlet i na vyřazení Kert Parku?

Těžko říct, Kert má svoji velkou sílu. Ale jestli bude Letohrad hrát i nadále stejně, jako hrál proti nám, tak ho může minimálně hodně potrápit, protože jak už několikrát dokázal, hrát s ním umí. Myslím, že Kert má slabinu v gólmanovi, čehož by mohli využít. Postup přeji Letohradu, protože jak je vidět, tak tady pracují na trénincích a s mladými hráči hodně dobře, za což by si postup až do finále zasloužili. Přeji Letohradu, ať se mu daří.