CROSSDOCK Extraliga

Letohradský žolík number two! Vychytil hrál dva zápasy a vždycky důležitě skóroval

Hokejbalisté Letohradu od pátečního odpoledne slaví postup do semifinále CROSDDOCK Extraligy. Ten si vybojovali v hodně napínavé sérii s rivalem z východních Čech z Pardubic, kdy rozhodovaly skutečně skoro pokaždé maličkosti.

Píše se posledních pět minut čtvrtého zápasu série mezi Letohradem a Pardubicemi, které vedou o jednu branku a v pozici vedoucího celku také v celé sérii jsou i kousek od postupu do semifinále. Autosklo v té chvíli hrálo ze zabezpečené obrany a nemělo potřebu se někam hnát, jenomže si nedalo pozor na letohradského mladíka Faltuse, který samostatným únikem na pardubického brankáře vybojoval následné trestné střílení, jenž hodně s klidnou hlavou proměnil Petr Vychytil. Pro něho to přitom bylo první utkání v sérii, do které ho letohradské trenérské duo povolalo po další ztrátě hráčů kvůli zranění ze třetího duelu. A vyplatilo se! I v rozhodujícím pátém mači totiž vsítil hodně uklidňující a konečnou branku střetnutí na 2:0.

"Jsem strašně rád, že jsem se zase po dlouhé době do Letohradu vrátil, a že mě kluci vzali zpátky," usmíval se po postupu Jelenů jejich jeden z klíčových hráčů. "A ty moje trefy? Jsem jenom moc rád, že jsem také klukům dokázal pomoct nějakými góly," navazoval. Právě on, zmiňovaný junior Filip Faltus a pochopitelně i brankář Jan Šimara byli v celé sérii asi nejzásadnějšími muži. Logicky se ale nesmí opomenout celý týmový výkon, který je při perfektní defenzivní činnosti letohradských hráčů potřeba zdůraznit možná i dvakrát. "Poslední vítězství s Pardubicemi pro nás je určitě zatím nejcennějším vítězstvím v letošní sezoně. Vycházíme ze zabezpečené obrany, protože nic jiného na takto silné soupeře neplatí. Zápas od zápasu jsme v defenzivě lepší a máme už konečně také kluky, co dokážou dát branky a utkání rozhodnout," těší Vychytila, který v základní části letošní sezony nastoupil sice jen třikrát, v play off byl však ve svých dvou odehraných zápasech skutečně tuze platným borcem.

Jeleni tak sice přes velikonoční víkend budou mít jiné "starosti", pak už jim ale ty pravé hokejbalové pomalu začnou. V semifinále je totiž budou čekat první celek tabulky, nejlepší tým posledních dvou sezon, tedy pražský Kert Park. "Do pondělí si myslím, že budeme ještě všichni společně oslavovat, potom už ale začne příprava na další kolo. Bude to ještě těžší souboj, než s Pardubicemi, ale my se můžeme spolehnout na nejlepšího gólmana v extralize, máme skvělé mladé hráče, když se nám navíc podaří hrát i nadále skvěle do defenzivy, tak ve spojení s potřebným štěstím klidně můžeme pomýšlet i na postup," odhodlaně uzavírá Petr Vychytil, který bude poslední dubnový den slavit pětadvacetiny.