CROSSDOCK Extraliga

Pardubice v duelu o všechno neskórovaly a v honosném derby slaví postup Letohrad!

Východočeské derby v play off je vždycky v hokejbalové extralize velkou podívanou. Jinak tomu nebylo ani v letošní sezoně, kdy na sebe narazil po základní části čtvrtý Letohrad s pátými Pardubicemi.

Jak letohradský mladík minulé utkání skončil, kdy rozhodoval v prodloužení, tak také pátý duel začal! Po souhře s dalším juniorem Macháčkem dostal míček na pravý kruh, odkud vypálil na Stárkovu branku a jeho prudký projektil znamenal zaprvé brzké vedení Jelenů a zadruhé především obrovskou psychickou výhodu. Autosklo se ani následně dlouhé minuty nemohlo dostat pořádně do hry, Šimaru prakticky nedokázalo pořádně ohrozit a ten tak byl možná až trochu překvapený, že nemá podle očekávání více práce.

Ani druhá třetina nepřinesla od Pardubic nějaký velký tlak, hostující hra se sice zlepšila, ovšem diváci sledovali spíše různé strkanice, slovní konflikty a ostřejší fauly. Na trestné lavici se tak od hostů, ale i od domácích, vystřídalo několik hráčů. Pardubice pak už sice parkrát zahrozily, vše podstatné se však událo až na začátku třetí periody, Jeleni hráli další svoji početní výhodu, ze které pramenila prudká střela Halbrštáta, kterou sice ještě pardubický strážce svatyně vyrazil, na dorážku Vychytila už ale neměl nárok – 2:0!

Dotáhnout dvě branky bylo pro hosty samozřejmě už o mnohem složitější, poslední chvíle však ještě mohly přinést hodně dramatické okamžiky. Do hry se však ještě také vložil pořádně i domácí brankář Šimara, který chytil v posledních pěti minutách minimálně tři obrovské šance Pardubic, které tak nakonec nedokázaly ani přes slibné početní výhody snížit. Postup do semifinále tudíž opět po roce slaví Letohradští, zatímco pro Pardubice je konec v letošním čtvrtfinále velkým zklamáním. Jeleni budou moci svoje kvality potvrdit už od příštího víkendu v semifinálové sérii s mistrem posledních dvou sezon Kert Parkem.

OHLASY TRENÉRŮ

Tomáš Friml (hlavní trenér Letohradu)

Měli jsme dobrý vstup do utkání, stejně tak jako v domácích zápasech před dvěma týdny, kdy jsme také první třetiny zvládli dobře. Bohužel nás ve druhé třetině tentokrát Pardubice zbytečně zatlačily, my jsme začali vyhazovat míčky a tím se hosté dostali na koně. Naštěstí nás podržel brankář Honza Šimara, díku jeho zákrokům to pro nás bylo i nadále hratelné. Ve třetí části jsme tam také měli několik vyloučení, kluci se ovšem na střídačce semkli, perfektně bojovali, dali do toho všechno a mohou se radovat z postupu!

Jiří Mašík (hlavní trenér Pardubic)

Výsledek asi odpovídá našemu pátečnímu výkonu. Opět jsme nezačali dobře, když jsme brzy inkasovali a potom už jsme jenom dobývali letohradské hradby. Domácí hráli dozadu hodně dobře a na tom asfaltu, i když jsme říkali, že se na to nebudeme ohlížet, byli skutečně lepší. Hráli lobovanou a předvedli opravdu dobrý výkon. Ale asi se to všechno odvíjelo už do toho začátku a také se myslím, že jsme měli celou sérii v náš prospěch rozhodnout už daleko dříve...