CROSSDOCK Extraliga

Hradci chyběl kousek k dotažení senzace, po nájezdech slaví postup domácí Plzeň!

CROSSDOCK Extraliga má od pátečního odpoledne další dva semifinalisty a tedy i kompletní čtveřici postupujících do další fáze sezony. O třetím se rozhodovalo nejprve v plzeňské hale, kam zajížděli s menší psychickou výhodou hráči Hradce Králové.

Hodně nervózní páté utkání se neslo i tak v ofenzivním stylu. Hradec se opravdu hodně poučil z prvních dvou zápasů v západních Čechách, kde se jeho výkon příliš kladně hodnotit nedal. Zato ten v pátečním zápase už splňoval přísné měřítko, takže každý z týmů měl postupem celého zápasu chvíli ze hry více. Mečouni každopádně směrem dopředu byli aktivnější a nebezpečnější, vedení se ovšem ujali Piráti! Při přesilové hře vypálil kapitán hradeckých Hrabica, který prudkou ranou od modré propálil míček přes několik bránících hráčů až do sítě. To se však psala už třiadvacáté minuta!

Plzeň to ale logicky nevzdala a chvíli poté tak zaplněná hala bouřila také po brance mečounů, a to když už v pětadvacáté minutě taktéž napřáhl od modré čáry Polívka a začínalo se tak prakticky od nuly! Rozhodnout mohla následně jedna chybička, ta přišla po sérii dalších střeleckých pokusů od Hradce, ale především od domácích, kdy mnohokrát perfektně zasahoval znovu brankář Brykner, ke konci základní hrací doby. Piráti si však ve značné šanci nedokázali postup uzmout do svých rukou, stejně tak jako při své velké šanci Plzeň v následném desetiminutovém prodloužení.

Rozhodovala tak nakonec samostatná střílení, které se vůbec Hradci Králové nepovedla, jelikož Kráčina všechny hostující pokusy přečetl, kdežto domácí střelci dokázali překonat jak Bryknera, tak i v jednom pokusu Biegla. Za rozhodující okamžik tak nakonec byl označen hned první nájezd západočeského Jiřího Benedikta. I jeho úspěšný pokus znamená, že příští víkend rozehraje Plzeň semifinále na Kladně, zatímco Pirátům letošní sezona končí. Ti však spokojeni za nejen perfektní výkony v domácím prostředí o minulém víkendu také alespoň částečně mohou být.

OHLASY TRENÉRŮ

Josef Kadaně (hlavní trenér Plzně)

V hokejbale mám odtrénováno už poměrně dost, ale takových zápasů jsem tedy ještě mnoho nezažil. Říkal jsem to už i mému trenérskému kolegovi, že kdybych to měl spočítat na jedné ruce, tak by mi ještě nějaký prst zbyl. Byl to skvělý zápas, který sice došel až do samostatných stříleních, penalty ale kluci zvládli skvěle. Stejně tak jako se svými zákroky náš brankář. Postup nás moc těší!

Pavel Biegl (hlavní trenér Hradce Králové)

Poslední zápas série, takže to bylo kdo z koho. Pro oba týmy to bylo hodně fyzicky náročné a o mnoha soubojích. Bohužel jsme to nakonec mi, kteří nepostupují. Škoda, že nemohou pokračovat v sezoně oba týmy, protože by si to určitě zasloužily. Ale my se nemáme vůbec za co stydět, diváci viděli napínavý zápas se vším všudy.