CROSSDOCK Extraliga

Boj o vládce východních Čech a vstupenku do semifinále v živém vysílání!

Podstatě bylo už dopředu zřejmé, že čtvrtfinálová série play off CROSSDOCK Extraligy mezi Letohradem a Pardubicemi po třech zápasech vítěze znát nebude. Tyto prognózy se také vyplnily, navíc došlo i na ty další, tedy že se bude bojovat až do rozhodujícího pátého duelu!

Rozhodovat budou maličkosti a jejich trestání

Duel o bytí a nebytí, rozhodující mač, který přitáhne v krásném slunečném počasí nejednoho hokejbalového fanouška. Očekává se skutečně velká návštěva, hodna play off souboji, kterým je navíc východočeské derby! Ať už Pardubice považující za většího soka ze stejného kraje Hradec Králové, nebo ať to tak mají v Letohradě, tohle je a bude zkrátka o hodně větší souboj, jelikož tabulkově a výkonnostně proti sobě jsou z východních Čech v letošní sezoně nejvyrovnanější právě tyto dva celky.

Otřepané klišé, že utkání rozhodla jedna zbytečná chyba, už tentokrát nesmí platit. Anebo může, ovšem pro jeden tým to bude znamenat konec sezony, který si pochopitelně v polovině dubna nepřejí ani Autoskláři, ani domácí Jeleni. A co by mohlo v pátém duelu rozhodovat? „Co se týče asfaltu, tak Pardubice už ukázaly, že na něm hrát umí. Bude to boj o každý metr, rozhodovat budou maličkosti, stejně tak jako v předešlých zápasech. Navíc se oba týmy už dostatečně za ty čtyři zápasy znají, nikdo nemůže někoho něčím extra překvapit. Takže to bude zkrátka o tom, kdo udělá více chyb a kolik jich soupeř dokáže potrestat,“ říká před utkáním a zároveň vyškrtává jako větší rozhodující faktor asfaltový povrch letohradský trenér Tomáš Friml.

Pokud bychom se dále zaměřili třeba na aktuální formu, tak tam bychom také narazili na vyrovnaná čísla. Bitvu číslo pět tak třeba mohou rozhodovat cenné zkušenosti z play off, které převažují na straně Autoskla. „Doufám, že už nějaké zkušenosti z předešlých play off máme. Na ten páteční zápas se připravujeme, bude to boj kdo z koho. Zřejmě je to asi vyrovnané úplně na maximum, takže budou rozhodovat opět maličkosti. Věřím, že budeme připraveni skvěle a utkání včetně celé série dovedeme do vítězného konce,“ přeje si kouč Jiří Mašík, který povede v utkání hostující Autoskláře.

Oba trenéři pochopitelně doufají v úspěch jejich svěřenců

Nejen ve vyřazovacích duelech často rozhoduje hlava, psychická připravenost a koncentrovanost hráčů. Pětidenní přestávka od nedělního mače do pátečního rozhodujícího duelu, tudíž možná trochu více prospěje Pardubicím, které si zřejmě brousily zuby na ukončení série už v domácím prostředí. Třetí duel sice po samostatných stříleních dokázaly přiklonit na svoji stranu, v nedělním čtvrtém zápase však v pravou chvíli úřadovali hosté, ať už to byl brankář Šimara, defenzivní řady, či mladík Faltus, jenž dvě branky dal a vybojoval ke konci zápasu trestné střílení, které zase s neuvěřitelně klidnou koncovkou proměnil Vychytil. „Těžko říct, komu tyto volné dny prospějí. My jsme si odpočnuli, měli jsme v týdnu tréninky, ale teď to bude už jenom o drobnostech, kdo dá do utkání více. Doufám, že to budeme my,“ přeje si Mašík.

„Je to nesmírně vyrovnané, skoro každou třetinu je vždycky někdo lepší. Jak říkám, bude to o těch chybách, kdo je dokáže více potrestat. V neděli se nám to naštěstí dařilo a věřím, že to bude stejně i v pátek v domácím prostředí,“ přidává pochopitelně úplně stejné přání také letohradský trenér Friml. Komu se bude dařit více v proklouznutí do další části sezony, nemusíte sledovat pouze v Letohradě, naše redakce pro vás totiž připraví živý přenos prostředním TV COM, který můžete sledovat ->ZDE<-!