CROSSDOCK Extraliga

Tipy expertů: Plzeň doma vyhraje i potřetí, kdo bude šťastnější z východočeských rivalů?

Hned dvě čtvrtfinálové série play off CROSSDOCK Extraligy dospěly až do pátého rozhodujícího zápasu, které se odehrají již tento pátek. Plzeň nejprve vyzve v domácí hale Hradec Králové a k vidění bude také další boj východočeského derby mezi Letohradem a Pardubicemi.

Pátek 19.4.

HBC Plzeň vs. HBC Hradec Králové 1988

Martin Vašek (obránce Hbk Karviná): Velice zajímavá série, oba týmy ukázaly svou sílu na domácím hřišti a nebude tomu jinak i v rozhodujícím utkání. Věřím tedy, že Plzeň ve své hale vyhraje, a to minimálně o dvě branky. Mečouni tak postoupí do semifinále.

Marek Skramužský (sekretář Pražského svazu hokejbalu): Když se série stěhovala do Hradce, čekal jsem, že ji Plzeň nejpozději v neděli ukončí. Myslím, že Hradec po zápasech v Plzni překvapil nejen mě. Že by opět zaúřadoval faktor Novák? Na hřišti i na střídačce. Pokolikáté už? Tento borec má zkušeností na rozdávání a jistě je uplatnil i proti Plzni. Na druhou stranu Plzeň má velmi vyrovnaný kádr a doma jen těžko prohrává, proto věřím spíše domácím.

Tip redakce: Jestliže byla před začátkem série Plzeň mírným favoritem, po skvělém výkonu Hradce na domácím hřišti to v tomto utkání již vůbec nemusí platit. Ačkoliv je Plzeň doma skutečně velmi silná, v tomto zápase tento faktor nakonec nemusí rozhodovat. Přesto budou Plzenští maličko šťastnějším týmem a do semifinále po obrovském boji postoupí.

SK Hokejbal Letohrad vs. HBC Autosklo H.A.K. Pardubice

Martin Vašek: V této sérii můžeme vidět, že domácí prostředí až tak velkou roli nehraje, oba týmy to umí jak na plastu, tak na asfaltu. Když se podíváme na dosavadní výsledky, tak vidíme, že nám pořádně přituhuje a jinak tomu nebude ani v pátém zápase. Letohrad se bude moci spolehnout na výborného Šimaru, který je dovede minimálně do semifinále. Letohrad vyhraje po prodloužení.

Marek Skramužský: Pro sázkaře netipovatelný zápas, to je snazší vybrat si na ruletě jednu z barev. Oba týmy mají zkušené trenéry, výborné gólmany, navíc jsou na play off posíleny o rozdílové hráče Bílého a Krále. Pokud bych si musel vybrat, asi bych se přiklonil na stranu Letohradu, kterému může hrát do karet domácí prostředí a to, že Šimara je letos v pořádném laufu.

Tip redakce: Skutečně série, která neměla, nemá a nebude mít ani v tomto zápase favorita. Tipovat výsledek tohoto zápasu je extrémně těžké. Z pohledu neutrálního fanouška nezbývá než věřit, že se bude hrát hokejbal té nejvyšší kvality a o ten, myslíme, nouze nebude. Na obou stranách budou tradičně excelovat brankáři Šimara a Stárek.