CROSSDOCK Extraliga

Naše bojovnost rozhodla. V Plzni hlavně podchytit začátek! přeje si hradecký Škoda

Série mezi Plzní a Hradcem Králové měla minulou sobotu a neděli pokaždé stejně možný scénář: Piráti zvítězí, nebo se budou radovat mečouni a Hradečtí mají po sezoně. Jenomže Východočeši dvakrát skvěle zatáhli, první a stejně tak i druhý víkendový den.

Šli jsme do všeho naplno

Petře, co rozhodlo o tom, že jste se v domácím prostředí tak enormně zvedli?

Určitě to bylo hlavně to domácí prostředí, kde se nám zkrátka asi daří více a jsme tam na to zvyklí. Navíc je tam menší hřiště než v Plzni, a to také hrálo v náš prospěch. Chtěli jsme prodloužit co nejvíce sérii, která se pro nás po prvních zápasech vůbec nevyvíjela dobře, a naštěstí se nám to povedlo. Nechtěli jsme končit sezonu už takhle brzy.

Nejdůležitější faktorem v těch obou utkáních bylo tedy podle vás co?

Určitě ta hradecká bojovnost, že jsme šli do každého souboje a situace vždycky naplno. A stejně tak důležité bylo i to, že zachytal skvěle náš brankář Petr Brykner, který nás mnohokrát podržel, a díky němu jsme vítězili.

Váš strážce svatyně se stal po hlasování v naší redakci i nejlepším hráčem víkendu, padne o tom v kabině nějaká řeč?

Zaslouží si to, opravdu předvedl skvělé výkony! Ale asi mu nic říkat nebudeme, bude lepší, když se o tom nebudeme bavit a on bude chytat pořád v tak skvělém tempu, jaké si nastolil o víkendu (usměje se).

Kromě vámi vyjmenovaným faktorům ale rozhodovaly téměř jistě i vaše dvě nedělní trefy, po té individuální stránce, tak jistě také musíte být spokojený, že?

Je to pro mě hodně příjemný a těší mě to. Ale kdybych ty branky nedal já, tak věřím, že je dá někdo z mých spoluhráčů.

Navíc jste na jaře po vašem zranění příliš nehrál a za celou základní část jste stihl pouze deset duelů, takže o to více vás musí vaše forma z nedělního utkání těšit!

Je to tak, měl jsem letos trochu těžší sezonu. Na jaře jsem nastoupil jenom do třech zápasů, protože jsem byl po operaci kolene a vůbec jsem nejprve nevěděl, jestli si ještě letos zahraji. Nakonec to dopadlo takhle a ty dvě branky jsou pro mě v mé situaci jenom skvělá perlička.

Poslední zápas série, stát se může cokoliv!

Dvě výhry v řadě a velká vzpruha musí být v tréninku určitě znát, že?

To je jasné. Ale jinak jsme trénovali v úterý v takovém volnějším tempu, protože máme v nohách dva hodně náročné duely a další nás čeká už v pátek. Nacvičit už stejně nic nestihneme, takže jsme alespoň zkoušeli přesilovku, které jsou v play off hodně důležité.

Jak říkáte, už v pátek se rozhodne! Co by vám mohlo na západě Čech hrát do karet?

Moc se na to těšíme, myslím si, že bychom mohli hrát ve větší pohodě, protože máme dvě výhry v zádech. Ale jak říkáte, v tomhle duelu se už rozhodne, je to zápas o všechno, takže se může stát cokoliv.

V Hradci i v Plzni rozhodovaly hodně začátky zápasů, jak se na to dá na pátek připravit, abyste to tentokrát nebyli vy, kteří v úvodu inkasují?

Musíme začít už perfektní rozcvičkou, u nás doma se nám to povedlo, kde to fakt už od prvního vstupu na hřiště a rozcvičení mělo úroveň. V zápase do toho pak musíme jít od první sekundy naplno, první inkasovanou branku rozhodně nesmíme dopustit.

Tak jako tak, kdyby se vám postoupit nakonec nepodařilo, v domácím prostředí jste opět předvedli velkou sílu a v tabulce jste se dlouho také drželi i na vyšších příčkách. Zklamáni byste tudíž s letošním ročníkem být nemohli, že?

Určitě, musíme být spokojeni alespoň s touhle stále ještě rozehranou sérií, kde jsme se vzchopili za hodně nepříznivého stavu 0:2 na zápasy. Ale doufám, že páteční odpoledne bude nakonec patřit nám!