CROSSDOCK Extraliga

Sezona byla nevydařená, přiznává Tomáš Chyba. Probojuje se na mistrovství světa?

Letošní sezona se Mostu v CROSSDOCK Extralize vůbec nevydařila. Konečná 11. příčka je určitě zklamáním a příští rok má jistě co napravovat.

Změna v přípravě není potřeba, musíme posilnit!

Jak hodnotíte letošní sezonu? Co podle vás zapříčinilo to, že Most nepostoupil do play off?

V letošní sezoně jsem si myslel, že máme tým na to se pohybovat na lepší pozici, a hlavně na pozici zaručující play off. Bohužel jsme měli v průběhu sezony naše výpadky, ať herní nebo jsme byli hodně vylučovaní a tím jsme si dost podlamovali nohy. Sezonu hodnotím jako nevydařenou.

Měli jste před sezonou větší ambice? A jaké jsou plány pro příští ročník?

Před sezonou jsme měli ambice pohybovat se kolem 6. místa a tím se probojovat do play off. To se bohužel nepovedlo. V příští sezoně bych osobně z přípravy nic neměnil. Trénovali jsme třikrát týdně, chodili do posilovny, plavat, trénovali jsme „tabata“ každou středu a celkově to bylo fajn. Myslím si a otevřeně, že by to chtělo na příští sezonu posílit, ale tohle už není otázka pro mě, ale pro naše vedení.

V Mostě dostávám hodně prostoru, za což jsem rád

Mistrovství světa v Košicích se blíží a místo v sestavě nemá nikdo jisté. Jak se bez zápasové zátěže play off připravujete, abyste zabojoval o místo v sestavě?

Po posledním zápase s Letohradem, kdy jsme vypadli, mi bylo jasné, že budu muset najet na tzv. režim suché přípravy. Chodím hodně na kolečkové brusle a zaběhat si. V týdnu si chodím zahrát hokejbal a o víkendu hraju zápasy ve 2. Lize na severu Čech za můj mateřský tým Dandy Chomutov, kde nám již brzy začne také play off.

Věříte, že se do konečné sestavy probojujete? Jak hodnotíte své letošní výkony individuálně, když jste za 22 zápasů nasbíral úctyhodných 21 bodů a táhl svůj tým?

Letos jsem měl velmi vydařenou sezonu. Dařilo se mi herně a od toho se odvíjely i body v zápase. V Mostě dostávám hodně prostoru, a to je přesně to, co mám rád. Na otázku, jestli se probojuji do základní sestavy na MS by bylo lepší se zeptat našich trenérů.

Extraligový titul přeji Kert Parku

Co říkáte na změnu hlavního trenéra reprezentace? Jaké jsou podle vás ambice národního týmu na mistrovství světa?

Já osobně jsem pod Drahomírem Kadlecem nehrál, takže nemůžu moc porovnávat a soudit, ale každá změna je k něčemu dobrá a třeba to bude právě ta změna na postu trenéra, kdy se letos z Košic domu odveze zlato!

Jel byste podpořit tým i jako divák, pokud se do té nejužší nominace nevejdete? A komu letos přejete titul v extralize?

Pokud bych se do sestavy nevešel, tak bych určitě trávil více času s rodinou, která o ten čas v probíhající sezoně, kdy hrajete za dva týmy, je dost ochuzená. Výsledky národního týmu bych samozřejmě sledoval. Osobně letos přeji titul Kert Parku.