CROSSDOCK Extraliga

Potvrdí Plzeň domácí dominanci, nebo se Hradci podaří čtvrtfinálovou sérii otočit?

Plzeň suverénně vyhrála obě domácí čtvrtfinálová utkání play off CROSSDOCK Extraligy a do Hradce Králové jela s jednoznačným cílem – vyhrát alespoň jedno utkání, a tedy sérii ukončit.

Plzeň doma dominovala

Již několik kol před koncem základní části bylo jasné, že Plzeň a Hradec Králové na sebe ve čtvrtfinále play off narazí. Prognózy a názory hokejbalových expertů hovořily o vyrovnané sérii, ve které bude mírným favoritem Plzeň. Mečouni tyto předpovědi naplnili a po dvou domácích utkáních vedli 2:0 na zápasy.

Plzeň dostala v úvodu třetího čtvrtfinále hned v úvodu možnost čtyřminutové přesilovky, kterou však nedokázala využít, a právě to byl možná odrazový můstek pro Piráty, kteří následně vstřelili dvě rychlé branky. Plzeň ale neskládala zbraně, naopak, přepnula na vyšší rychlostní stupeň a v prostřední periodě dokázala vyrovnat na 2:2. Poté přišla pro mečouny krutá rána, resp. hned dvě. Během pouhých 11 vteřin se domácí dokázali prosadit hned dvakrát a vzali si zpět dvoubrankový náskok, jenž jim vydržel až do konce třetiny. V té padlo po jedné brance na každé straně, Ondřej Lux dovršil hattrick a bylo jasné, že série bude pokračovat minimálně do neděle.

Hradec dokázal náskok smazat

Druhé utkání v Hradci vypadalo velmi podobně. Domácí se rychle dostali do dvoubrankového vedení a poté udávali tempo celého zápasu. Vypracovaný náskok neztratili, naopak ve 3. třetině přidali již třetí branku a Plzeň se nezmohla než na konečné snížení na 3:1, což znamenalo vyrovnání série na 2:2. Kromě skvělých výkonů hráčů v poli vyčníval zejména ten od hradeckého brankáře, Petra Bryknera, s nímž si také jakožto s Hráčem víkendu můžete na našem webu přečíst rozhovor -> ZDE!

Kdo zvládne nejtěžší krok?

Série tak dospěla do nejzazšího možného vyvrcholení, kterým je páté rozhodující utkání. To je na pořadu v pátek 19.4. od 13:00 v plzeňské hale a vy máte jedinečnou příležitost z tohoto duelu všechny důležité momenty vidět! Sledujte živý přenos na webu TV COM!

Stěžejní bude aktivita na balónku, shodují se aktéři

Marek Švarc (útočník HBC Plzeň): Od zápasu očekávám obrovské nasazení z obou stran, oba týmy chtějí postoupit, to je jasné. Bude to záruka kvalitního hokejbalu, ve kterém ani jeden tým nedá nic zadarmo. Na zápas se nijak zvláštně nepřipravujeme, trénujeme standardním způsobem. Víme, co máme hrát, v čem jsme silní. Budeme se muset vyvarovat chyb, které jsme udělali v Hradci a pramenily z toho góly soupeře. Nesmíme se bát být aktivní na balónku, být v pohybu a samozřejmě dávat branky, které nám v Hradci chyběly, přestože jsme minimálně ve druhém utkání měli spoustu šancí.

Josef Šimůnek (útočník HBC Hradec Králové 1988): Čekám velmi běhavý zápas se spoustou šancí a osobních soubojů na obou stranách. Rozhodovat budou maličkosti a hlavně to, kdo vstřelí první branku. Bude to zápas o všechno, ani jeden z týmů už nemůže couvnout a já věřím, že my ho zvládneme lépe a půjdeme dál. Chtěli bychom navázat na naše dva domácí zápasy, kde jsme vyhrávali osobní souboje a hráli výborně týmově. Navíc nás skvěle podržel brankář. Teď nás, ale čeká krok nejtěžší a po domácích výhrách musíme jít s pokorou do zápasu, který o celé sérii rozhodne. Musíme se vyvarovat zbytečných ztrát balónku ve středním a našem obranném pásmu. Naším cílem bude vyhrávat osobní souboje a dostávat míček co nejjednodušeji z našeho obranného pásma. To si myslím, že bude náš klíč k úspěchu v celé sérii.