CROSSDOCK Extraliga

Letohradský Faltus rozhodl dramatické derby! Pardubice pocestují k pátému zápasu

Dramatická čtvrtfinálová bitva mezi Letohradem a Pardubicemi pokračovala v neděli a pokračovat bude s jistotou také v pátek! Jeleni sice opět brzy, stejně jako v sobotu, prohrávali, když se poté karta otočila, tak se Pardubice znovu nadechly a chvíli to vypadalo už na ukončení celé série.

Pardubicím se opět vyvedl perfektní vstup do zápasu, když se už po čtyřiceti vteřinách prosadil od modré pálící Česák. I další chvíle patřily Autosklu, Letohrad se moc nemohl dostat do hry a musel tak především myslet na zadní vrátka. Scénář utkání tak trochu kopíroval ten ze soboty, a to i z toho pohledu, že od druhé třetiny se Jeleni opět výrazně zvedli. Netrvalo tudíž příliš dlouho a přesilovková souhra, na jejímž konci stál Lux, znamenala vyrovnání – 1:1!

Hosté pak ještě přidali, takže když se od levého mantinelu odpoutal Faltus a s přispěním šikovného odrazu od hole brankáře Stárka poslal svůj tým do vedení, nemohl se nikdo divit. Jelenům ale jakoby každá branka přidala více a více energie. Při dvou přesilových hrách pak letohradské dvojnásobné vedení viselo na vlásku, což dokazuje i břevno Krále s Halbrštátem během krátkého časového sledu. Hosté ovšem šance tak dlouho neproměňovali, až se nakonec ještě v úvodních minutách třetí částí z levého kruhu prosadil Bílý – 2:2.

Třetí perioda se obecně opět dařila o trochu více domácím, takže když pět minut před koncem třetiny dělovkou poslal do dalšího vedení domácí Krejčí, vypadalo to na rozhodující krok. Mezitím navíc opět předváděl skvělé zákroky Šimara, který i v této fázi hry připsal minimálně pět hodně důležitých počinů. I ty nakonec vedly k tomu, že obranou Pardubic pronikl Faltus, jenž byl faulován a s následným nařízeným trestným střílením si parádně s klidnou hlavou poradil Vychytil.

Dramatické prodloužení bylo vyrovnané na obě strany, početní výhodu měli nejprve domácí, dvě pak hosté. Ale až po jejich vypršení se míčku ujal na pravé straně Faltus, naběhl si na modrou čáru a velice povedenou svižnou ranou překonal Stárka. Obrovská radost Letohradu znamenala jediné: Vyrovnání série a jistotu pátého pátečního rozhodujícího zápasu!

HODNOCENÍ TRENÉRŮ

Jiří Mašík (hlavní trenér Pardubic):

Nechápu to, my hrajeme perfektně, soupeřem máme pod kontrolou, i když ho je samozřejmě těžké udržet, ale pak začneme zbytečně chybovat. Řekneme si totiž, že budeme hrát zodpovědně, ale místo toho naši hru otevřeme, necháme tam okénka, které Letohrad díky těm mladým běhavým klukům využije. Bylo to pro nás chvíli nahoru dolu, když jsme ale potom znovu vedli, tak jsme zbytečně čtyři minuty před koncem nechali jít hosty sami na bránu. V době, kdy jsme chtěli hrát ze zajištěné obrany a Letohrad nepřehrávat, to je prostě velká chyba! A to samé v prodloužení, odehrajeme balónek, který jsme si prostě řekli, že takhle hrát nebudeme a soupeř z toho pak rozhodne…

Tomáš Friml (hlavní trenér Letohradu):

Měli jsme opět špatný vstup do zápasu, o kterém jsme si povídali už před sobotním zápasem, ale ani jeden den jsme si to nepohlídali. Naštěstí jsme dokázali vyrovnat, nepustit domácí zpět do nějakého většího trháku a naopak část zápasu jsme vedli my. Naštěstí jsme se při naši další nevýhodné pozici dostali zpět do hry perfektně proměněným nájezdem. V prodloužení pak hráči měli pokyny takové, aby neudělali nějakou zbytečnou chybu, což se nám plnit dařilo. Filip Faltus potom našel tu jednu skulinku v pardubické obraně a skvělou střelou rozhodl. Na pátý duel v domácím prostředí se už moc těšíme!