CROSSDOCK Extraliga

Hradec dokázal i podruhé odvrátit vyřazení od Plzně! Série se rozhodne u Mečounů

CROSSDOCK Extraliga píše v letošním čtvrtfinále dva rozdílné příběhy, zatímco dvě série už mají hotovo, ve zbylých dvou, kde jsou i hokejbalisté Hradce Králové a Plzně, však zdaleka ještě rozhodnuto není!

Východočeši opět zvládli skvěle vstoupit do zápasu, Škoda totiž už po minutě hry dokázal dostat poprvé míček za Kráčinu. Při něm o chvíli později nestálo potřebné štěstí znovu, když ho překonala rychlá souhra Hradce, na jejímž konci stál Šimůnek. Mečouni se nemohli dostat dlouho pořádně do hry. A i když jim patřila podstatná část druhé třetiny, skóre se opět neměnilo. Proti byl totiž několikrát domácí brankář Brykner, který dlouho odolával ofenzivnímu snažení Západočechů. Ti tak na šance zřejmě vítězili, branku se jim ale dlouho nedařilo vsítit.

Začátek třetí části přinesl opět gólovou radost Pirátů, postaral se o ni podruhé v utkání Škoda, jehož gólový počin už hodně přiblížil Hradecké k víkendovému cíli. Jak to však ve sportu často bývá, hned po radosti domácího celku následovala chvilková nekoncentrovanost, kterou využil plzeňský Kunzmann – 3:1. Ani přes další šance Plzně se však už skóre neměnilo, Hradečtí se tak opět po roce snaží zatím úspěšně zopakovat otočení čtvrtfinálové série, kterou nyní vyrovnali už na 2:2. Vloni s Kladnem se jim to podařilo, jak to dopadne letos?!

HODNOCENÍ TRENÉRŮ

Jakub Ježek (zastupující hlavní trenér Hradce Králové):

Od rozcvičky to dneska mělo svojí kvalitu, snažili jsme se na utkání opravdu soustředit už od prvního vstupu na hřiště. Opět se nám navíc povedl skvělý vstup do zápasu, kdy jsme měli byť mírnou převahu, ale dokázali jsme z ní vytěžit dvoubrankové hodně cenné vedení. Potom se to otočilo, Plzeň začala být lepší, techničtější, ale my jsme bojovali a vydřeli jsme to. Myslím si, že pokud budeme hrát na hraně naší možné bojovnosti i v pátek, tak Plzeň ještě i u nich doma můžeme minimálně potrápit. Já ale věřím, že si odvezeme další vítězství a postup!

Josef Kadaně (hlavní trenér Plzně):

Dokud se nevyhraje třetí zápas, tak není hotovo. To vedení 2:0 v sérii je ošidné, v sobotu jsme ten zápas začali špatně, potom se to s námi táhlo, až jsme nakonec už naše zaváhání napravit nedokázali. Proto jsme chtěli v neděli začít o hodně lépe, což se nám prvním střídáním také povedlo. Hned ve druhém střídání ale přišla naše fatální chyba, obdržený gól a potom se domácí dostali už do dvoubrankového vedení. Byli jsme na tom tak stejně, jako v sobotu. Na šance jsme určitě vyhráli, měli jsme daleko více ze hry než soupeř, ale bohužel nám to tam nespadlo tolikrát, jak jsme potřebovali. Série se tak vyrovnala, ale my v pátek vyhrajeme!