CROSSDOCK Extraliga

Díky výbornému vstupu do utkání postupuje Kladno do semifinále!

Poslední krok bývá nejtěžší, ale Kladno ho zvládlo na jedničku. Svého soupeře zaskočilo hned od začátku velmi rychlým přístupem, ze kterého vytěžilo do sedmé minuty hned tři branky. Ústí se snažilo se soupeřem srovnat krok, ale tříbranková ztráta už byla nad jeho síly.

ALPIQ do utkání doslova vlétl

Hned od první vteřiny Ústí nevědělo, kam se dřív otočit, protože Kladno odstartovalo zápas ve velmi vysokém tempu. Už po pětadvaceti sekundách se mohlo radovat z první branky, kterou vstřelil Ondřej Pražák. Po minutě se však skóre měnilo znova. Radim Štěpáník se vytočil a bekhendem uklidil míček do branky. Elba DDM zůstala zaskočená, což hrálo do karet ALPIQU. Výborný začátek dokonal na konci sedmé minuty Milan Schnaubelt. Ústí rozhodně nepomohlo následné vyloučení, které se mu však podařilo ubránit a domácí zabránili dalšímu skórování soupeře.

Ústí si zachovalo do třetí třetiny naději

Elba DDM se s výsledkem rozhodně nechtěla spokojit a od začátku druhé třetiny držela se soupeřem krok. Šance byly vidět postupně na obou stranách, více jich ale musel hasit ústecký Banda, který vystřídal od druhé třetiny Rechtorika. Předvedl několik výborných zákroků, kterými držel ústecký tým nad vodou. Před druhou sirénou dostali domácí k dispozici přesilovou hru, kterou osm sekund před koncem třetiny dokázal využít Jan Langthaler. Prudkou ránou zasáhl přesně pravý horní roh a vykřesal jiskřičku naděje pro Ústí.

Pátý gól, pátý střelec

Veškeré naděje zhatilo čtyřminutové vyloučení Ústí za vysokou hůl, které Kladno potrestalo hned dvakrát. Po Dominiku Barnošákovi se prosadil také pátý střelec ALPIQU Michal Dědič. Do konce zápasu sice zbývalo ještě více než deset minut, ale čtyřbranková ztráta už byla vysoká. Ústí se nepodařilo využít ani dvojnásobnou početní převahu. Více zákroků musel předvádět spíše Banda, a tak Kladno rozhodlo o tom, že pro Ústí sezóna končí, kladenští hráči jdou naopak dál.

Ohlasy trenérů:

Jaroslav Pavlík (Elba DDM Ústí nad Labem) – „Klasicky rozhodl vstup do utkání, což samozřejmě svědčí i o síle soupeře. Za stavu 0:3 se proti Kladnu už těžko cokoliv dělá. Když budu hodnotit celou sérii, tak asi není co hodnotit. Kladno bylo ve větším pohybu, bylo důraznější a ten výsledek 0:3 tomu odpovídá. Postoupil zaslouženě lepší, ten co víc chtěl. Takže gratulace na Kladno.“

Drahomír Kadlec (HBC ALPIQ Kladno) – „My jsme do té série šli s tím, že chceme postoupit, my jsme si nic jiného nepřipouštěli. Samozřejmě jsme věděli, že nás čeká těžký soupeř, protože Ústí hraje na hranici možností, tvrdě. Nicméně první utkání na Kladně bylo v naší režii, druhé jsme si komplikovali sami. Bylo hodně rozkouskované vyloučením nás i Elby DDM. Do Ústí jsme jeli s tím, že to chceme ukončit, takže po taktické stránce i po fyzické jsme splnili to, co jsme si řekli, takže my jsme spokojení.“