CROSSDOCK Extraliga

Dramatická bitva v Pardubicích! Letohrad nezvládl nájezdy, sérii vedou domácí

Jedna z nejvíce vyrovnaných sérií ve čtvrtfinále letošní sezony CROSSDOCK Extraligy je ta mezi Letohradem a Pardubicemi. Tento víkend se hraje na hřišti Autoskla, kde Jeleni sahali v sobotu klidně i po vedení v sérii.

Autoskláři zažili skvělý vstup do zápasu, protože už ve druhé minutě dokázali před brankou hostujícího Šimary vytvořit závar, ze kterého těžil a premiérově se v extraligovém play off prosadil pardubický Kohoutek. Domácí poté i nadále bušili do letohradské obrany, ta však dokázala dlouho odolávat, až ji možná i trochu vysvobodila první přestávka. Hned po ni se však Pardubice přeci jenom dokázaly dostat do dvoubrankového vedení díky trefě Bílého, po které to se šancemi hostí vůbec nevypadalo dobře.

Jeleni se ovšem rychle zvedli, jejich hra ve druhé části rázem vypadala úplně jinak, než ta, kterou se prezentovali v první periodě. Zasloužené snížení na sebe tedy nenechalo nějak extra dlouho čekat, a to si vzal na svá bedra Lajčiak. Tlak hostů pak vyvrcholil o čtyři minuty později, kdy Letohradský Havlík vyrovnával na 2:2 a začínalo se tak prakticky od nuly!

Třetí třetina patřila vyrovnanější hře, jestli Pardubice hrozily především po kombinačních akcích, hosté se zase několikrát hnali do drtivých brejků a získávali míček ve středním pásmu po vysokém napadání. Podobný obraz hry byl vidět i v prodloužení, kde to na nadějné brankové příležitosti bylo taktéž vyrovnané. Když se pak v samostatných stříleních prosadil přes hostujícího Šimaru pouze Březina a na druhé straně dokázal Stárek vychytat dokonce všech pět letohradských exekutorů, slavili vedení v sérii a urvání mečbolu Pardubice!

HODNOCENÍ TRENÉRŮ

Jiří Mašík (hlavní trenér Pardubic):

Na utkání jsme se znovu hodně připravovali, chtěli jsme hrát aktivní hru už od začátku a myslím si, že se nám to dařilo. Dostali jsme se v první třetině do vedení, škoda jenom toho, že jsme dali pouze jeden gól, protože ten rozdíl mohl být větší. Na 2:0 jsme tak zvyšovali až ve druhé třetině, ta hra z naší strany už ale nebyla ideální a navíc Letohrad hodně zvýšil svoji aktivitu. Byli lepší, přehrávali nás a nebojím se říct, že jsme občas měli v naší obraně docela chaos… Zápas jsme chtěli rozhodnout už v prodloužení, naštěstí se nám povedly alespoň ty nájezdy a dostali jsme se do důležitého vedení v sérii.

Filip Červinka (asistent trenéra Letohradu):

Zápas jsme nezačali vůbec dobře. Pardubice na nás vlétly, i když jsme také chtěli hrát dopředu aktivně. To se nám ale vůbec nedařilo a celou třetinu jsme odchodili, ale naštěstí jsme prohrávali pouze 0:1. Od druhé jsme si řekli, že se nebudeme nikam honit, počkáme si na jejich chyby, což se nám také dařilo, protože jsme vyrovnali a dostali se zpět do zápasu. Domácí pak stáhli hru na dvě lajny, protože ta jejich třetí hodně hořela, postupně odcházeli a my jsme byli lepší. Bohužel, nic nám tam z našich šancí nespadlo, takže se šlo do nájezdů, které nejsou loterie. Je to zkrátka o šikovnosti hráčů, Pardubice daly jednu branku, my žádnou, takže zaslouženě vyhrály. My se ale v neděli určitě pokusíme urvat bod a celou sérii vrátit k rozhodujícímu zápasu do Letohradu!