CROSSDOCK Extraliga

Hattrick Luxe a dramatická druhá třetina! Hradec svede s Plzní doma další odvetu

Čtvrtfinálová série se ze západních Čech přestěhovala na tento víkend také pod Bílou věž. Hradec Králové potřeboval expresně zapomenout na první dva hrubě nepovedené duely u Mečounů a soustředit se na první domácí odvetu.

Plzeň měla po více jak dvouhodinové cestě parádní možnost na to, jak se dostat povedeně do zápasu. Byl to totiž právě pozdější hráč zápasu domácích Lux, který nešikovně fauloval a Mečouni tak měli už po šesti vteřinách přesilovou hru dokonce na čtyři minuty! S tou však hosté naložili velice špatně, jakoby to však probudilo domácího pykajícího střelce, který se chvíli po návratu na hřiště trefil poprvé, aby na to zanedlouho mohl znovu navázat – 2:0!

Pokud do druhé poloviny první třetiny vlétl jako utržený ze řetězu zmiňovaný Lux, tak ve druhé třetině to byl celý tým Plzně! Už po patnácti vteřinách si totiž s míčkem naběhl k brance Roušal a snížení dodalo ještě viditelně větší vítr do hostujících plachet. Mečounů bylo rázem plné hřiště a vyrovnání viselo na vlásku. Piráti pak přeci jenom už byli bezmocní, a to po koncovce Švarce – 2:2!

Prostřední perioda si ale s osudem celé série teprve začala pohrávat. Netrvalo totiž dlouho, když z prostoru před brankou dostal míček za záda Kráčiny Fišer a o pouhých jedenáct vteřin později i Černý. To bylo na hostujícího strážce svatyně už moc, takže přenechal místo svému kolegovi. Návara sice už ofenzivně domácích odolal, po snížení Kastnera ke konci zápasu se ale hosté odhodlali ke hře bez brankáře, čehož využil k dovršení hattricku Ondřej Lux.

Série pokračuje v neděli hodinu před polednem, kdy se začne rozhodovat o tom, jestli si Piráti opět po roce vybojují pátý rozhodující duel ve čtvrtfinále, nebo si postup do západních Čech odveze už Plzeň!

HODNOCENÍ TRENÉRŮ

Petr Novák (hrající asistent trenéra Hradce Králové):

Za stavu 2:0 pro nás šlápla Plzeň na plyn a hned byla zpátky v zápase, když se dostala po pár vteřinách ve druhé třetině takovou řekněme trochu šťastnější brankou do zápasu. Ale ona celá druhá třetina patřila hlavně jim, jsou strašně nebezpeční, což prokázali i v sobotu. Naštěstí jsme na ty jejich dvě branky odpověděli úplně stejně, navíc se nám rozstřílel Ondra Lux, což je velice dobře. Konečně jsme také v sérii dokázali zvládnout utkání psychicky, věřím, že v tom budeme pokračovat i v neděli a znovu zvítězíme!

Josef Kadaně (hlavní trenér Plzně):

Dneska se nám nevyvedla ani jedna třetina, ale alespoň jsme měli povedených těch nějakých osm minut ve druhé, kde jsme dokázali vstřelit dvě branky a vyrovnat. Byla to hra, kterou jsme očekávali, že budeme hrát od začátku a po celé utkání. Podle mě ale mimo jiné rozhodovalo i to, že jsme na začátku měli čtyřminutovou početní výhodu, se kterou jsme naložili šíleně a ty dva góly potom jsme dostali zaslouženě. Sice jsme to ještě dokázali srovnat a měli jsme i dobré příležitosti na vedení, to by ale to mužstvo muselo být už hodně dobré, aby to dokázalo proměnit a takto otočit zápas na svojí stranu. Takže rozhodovala první třetina a pak také hlavně ty dva rychlé góly domácích po našem vyrovnání…