CROSSDOCK Extraliga

Od výkonu v první třetině se musíme odrazit, má jasno Juraj Košely z Kova

Kovo Praha si z horké půdy Kert Parku odvezlo jediný bod, i přesto, že po prvních patnácti minutách vedlo o tři branky. Soupeř dokázal ztrátu umazat a nakonec v nájezdech urval bonusový bod.

Duel mezi Kert Parkem a Kovem přinesl velmi zajímavý průběh. Lepší vstup do zápasu jste si ani přát nemohli, že?

Začátek byl super. První třetina nám vyšla výborně. Obávali jsme se, že to proti Kert Parku na jeho hřišti bude obtížné, jenže opak byl pravdou. Pracovali jsme dopředu i dozadu ukázkově, jenže jsme na to nedokázali navázat ve druhé třetině.

V první části jste svého soka jednoznačně přehrávali, kde byly hlavní aspekty této fáze utkání?

Nevím. Od začátku jsme byli rychlejší u míčku, dokázali jsme se na něm v útočném pásmu udržet. Kert Park měl s námi obrovské problémy. Skvěle jsme se pohybovali a hlavně jsme kvalitně pracovali směrem dozadu, vždyť jsme ukončovali jejich útoky ještě ve středním pásmu a vraceli je zpátky, což domácím dělalo potíže.

Po inkasovaném gólu spadneme psychicky hodně dolů

Co se stalo v průběhu druhého dějství, kdy jste prohospodařili tříbrankové vedení?

Trpíme na to, že když dostaneme gól, tak spadneme psychicky hodně dolů. Druhá část byla z naší strany naopak úplně špatná, směrem dopředu jsme neměli prakticky nic. Navíc Kert Park vstřelil dva rychlé góly, díky kterým byl na koni. Doufal jsem, že vedení udržíme alespoň do konce druhé třetiny. Před třetí jsme si v kabině řekli, že jedeme od nuly, že zkusíme udržet nerozhodný stav, protože jsme věděli, že soupeř má navrch.

V zápase jste neudrželi náskok 3:0, dá se tvrdit, že bod ze hřiště Kert Parku je nakonec zklamáním?

(dlouze se zamyslí) Vzhledem k první třetině to zklamání je, vzhledem ke zbylým dvěma třetinám můžeme být spokojení. Škoda nájezdové loterie, která nám v letošní sezoně opravdu šla. Tentokrát jsme ale neuspěli.

Mikl mě zná z Kova. Věděl, co se bude dít

U nájezdů ještě zůstaneme, Vy jste měl hned dvakrát možnost konfrontace s brankářem Miklem. První nájezd se povedl, druhý nikoliv. Kde byla potíž?

Při prvním nájezdu jsem se na soupeře koukal do poslední chvíle a čekal, co udělá. On zůstal v brance, takže jsem zkusil vystřelit na lapačku a vyšlo to. Druhý nájezd taktéž občas dělávám, Mikl mě zná ještě z působení v Kovu, takže asi věděl, co se bude dít. Strčil mi tam hokejku, míček sice nezasáhl, ten se mi ale ztratil mezi nohama a já jsem ani nedokázal zakončit.

Co si může z prvního jarního zápasu Kovo vzít do dalších bojů?

Musíme se odrazit z první třetiny. Bojovali jsme, ale nestačilo to. Musíme zápas brát jako zkušenost, k jistotě play-off potřebujeme ještě nějaký bod. Následně by vyřazovací boje pro nás byly úplně něčím novým. Zápas s Kert Parkem ukázal, že musíme hrát až do konce, takový zápas v extralize není možné ztratit.