CROSSDOCK Extraliga

Ostré pražské derby znovu došlo až do nájezdů. Bod navíc bere Kert Park

Lepší zápas na úvod jarní části sezony si hokejbaloví fanoušci ani nemohli přát. V rámci zápasu kola vedlo Kovo v pražském derby po první třetině nad Kert Parkem již 3:0, náskok ale neudrželo a v závěru se ještě strachovalo o výsledek.

Ospalý start Kert Parku Kovo nemilosrdně trestalo

Obě mužstva se na start jarní části hokejbalové CCM Extraligy velmi těšila, pro Kert Park Praha se ale úvod prvního střetnutí stal spíše noční můrou. V prvním dějství pražského derby byl celek z Palmovky výrazně aktivnější, vypracoval si řadu brankových příležitostí a po zásluze se těšil taktéž z příznivějšího výsledku. První trefa hostujícího celku přišla v polovině šesté minuty, kdy svůj přehled ve hře prokázal Košely. Jeho přesný pas na volného Tomáše Wintera a ještě přesnější zakončení přineslo úvodní gól střetnutí.

Netrvalo dlouho a nevýrazný domácí celek podruhé inkasoval. Dvě vteřiny před vypršením Plzákova vyloučení využil početní převahu nenápadnou, ale prudkou ranou po zemi Petr Bravenec. Kovo v těchto momentech na hřišti kralovalo, na straně soupeře naopak byla k vidění velká nespokojenost. A bylo ještě hůře, v závěru první části podtrhl výsledek parádní ranou od poloviny hřiště do horního růžku Michal Zeman. Po první třetině vedlo Kovo Praha 3:0.

Probuzení produktivního obra

Na straně třetího týmu tabulky bylo z nepříznivého stavu vidět velké rozčarování, trenér David Kuna vypadal velmi rozčileně. Bouře v kabině ale vrátila Kert Park na správnou vlnu. Domácí nastoupili do druhého dějství jako vyměnění a téměř po celou druhou třetinu takřka nepustili svého soupeře z jeho obranné třetiny. V 19. minutě přišla první odměna, Tomáš Fejfar z mezikruží propasíroval míček přímo mezi betony brankáře Laina a vrátil svůj tým zpět do hry.

O několik okamžiků později bylo na hřišti Kert Parku ještě veseleji, snížení na rozdíl jediného gólu obstaral nejproduktivnější hráč dosavadního průběhu nejvyšší soutěže Tomáš Wróbel, jenž dostal diváky do varu. Přesně dvacet vteřin po druhém gólu bylo vyrovnáno! Lukáš Plzák využil skvělé přihrávky Martina Kručka a lehkou tečí srovnal stav na 3:3. V průběhu druhé patnáctiminutovky ještě domácí trefili tyčku, Jiří Kruček navíc neproměnil nařízené trestné střílení.

Závěrečné dějství rozhodnutí nepřineslo

O osudu utkání a bodovém rozdělení tak nakonec rozhodla až závěrečná třetina. Kovo po nevýrazném druhém dějství směrem dopředu ožilo a pravidelně se zapojovalo do nebezpečného dění před Miklem. Domácí gólman ale ojedinělé pokusy pochytal, mnohem živěji bylo naopak před jeho kolegou na straně druhé Václavem Lainem. Jedovaté zakončení Wróbela skončilo jen těsně mimo tři tyče, Martin Kruček z mezikruží v přesilové hře donutil Laina k výstavnímu semaforu.

Necelé čtyři minuty před koncem byl na trestnou lavici vykázán domácí David Šperl, v početní výhodě Kovo aktivně ostřelovalo Miklovu klec, ale důležitého rozhodnutí se nedočkalo. Duel tak za stavu 3:3 došel až do nájezdů. V nich se sice Kovo dostalo do vedení zásluhou Košelyho, na straně Kert Parku ale předvedl skvostné nájezdy Martin Kruček, díky čemuž se z bodu navíc radoval domácí celek!

HC Kert Park Praha vs. TJ Kovo Praha 4:3 po nájezdech (0:3, 3:0, 0:0 – 1:0)

Branky a nahrávky: 19. Fejfar (Kovář), 27. Wróbel (Pala, Fejfar), 27. Plzák (Kruček M.), rozhodující nájezd M. Kruček – 6. Winter (Košely, Šlehofer), 11. Bravenec (Šlehofer, Winter), 14. Zeman Mi. (Kovářík).

HC Kert Park Praha: Mikl – Dulava, Nýdl (C), Bureš, Šperl, Blaško, Bošák, Skalník – Fejfar, Pala, Wróbel, Kruček J., Sitter, Kovář, Rozenberg, Plzák, Kruček M., Postulka, Javorka.

TJ Kovo Praha: Lain – Winter, Ruda, Zahálka (C), Bydžovský, Zeman Ma., Mainzer, Kovářík, Svoboda, Košely, Šlehofer, Franěk, Bravenec, Zeman Mi., Strejček, Wurdák, Čížek.

Ohlasy trenérů:

David Kuna (HC Kert Park Praha): „První třetina se nám vůbec nevydařila, z čehož následně pramenily změny v sestavě, které výrazně zlepšily naši aktivitu. Druhá část naopak patřila nám, zaslouženě jsme skóre vyrovnali a chtěli jsme v závěru strhnout výsledek na naši stranu. Nakonec nám vyšly nájezdy, se dvěma body mohu být vzhledem k průběhu zápasu spokojen.“

Tomáš Herstus (TJ Kovo Praha): „Nad očekávání nám vyšla první třetina, naopak jsme druhou část odehráli špatně takticky, kdy jsme to měli přerušit a otupit jejich tlak. Nechali jsme je hrát a to byla chyba. Vždy chceme vyhrát, takže zisk jednoho bodu je pro mě zklamáním.“