CROSSDOCK Extraliga

První pražské derby letošního roku přinese přímý boj o třetí příčku tabulky!

Na jedno utkání z minulého víkendu naváže již kompletní extraligové kolo. Hned na úvod jara je připraveno pražské derby, ve kterém poměří síly celky Kovo Praha a Kert Park Praha! Na podzim se z vítězství radovali hokejbalisté z Palmovky, bude se jim dařit i v odvetě a naváží na úspěšný podzim?

Černý kůň chce překvapit i na jaře

Po postupu do nejvyšší soutěže celek Kovo Praha dvakrát absolvoval skupinu o udržení, záchranu v extralize před rokem získal až v posledním možném zápase. V letošním ročníku je ale situace naprosto odlišná. Trenér Tomáš Herstus již v podzimní části dokázal s týmem velké věci, z čehož nakonec vznikla na konci roku 2016 skvělá čtvrtá příčka se ziskem pětadvaceti bodů. Pět kol před koncem základní části tak má Kovo výrazně nakročeno k první účasti ve vyřazovacích bojích od postupu do CCM Extraligy.

Na podzim si pražský tým připsal cenný skalp kladenského Alpiqu, kterého na domácím hřišti porazil 4:3. Zajímavým faktem o týmu Tomáše Herstuse je i to, že pokud duel skončil remízou a šlo se do samostatných nájezdů, ani v jednom případě KOVO neprohrálo. Nejproduktivnějšími hráči Kova jsou s jedenácti kanadskými body Miroslavové Strejček a Franěk.

Závěr podzimu vyšel Kert Parku na jedničku

Podzimní část Kert Parku Praha by se dala rozdělit na dvě části. V úvodních sedmi zápasech zvítězil velký favorit soutěže pouze třikrát, kvůli čemuž se velmi dlouho pohyboval až na hranici postupu či nepostupu do play off. V závěru podzimní části ale přišla změna, u hráčů Davida Kuny se projevila velká kvalita v útočné části. Z posledních pěti duelů padl pouze s lídrem tabulky z Kladna, díky 29 nastříleným brankám se okamžitě vyšvihl až na třetí příčku tabulky.

Co se týče produktivity Kunova výběru, na čele se vyhřívá reprezentant Tomáš Wróbel, jenž za šestnáct duelů nasbíral 27 kanadských bodů za 14 branek a 13 asistencí. Takřka v závěsu jsou taktéž velmi produktivní Tomáš Fejfar a Martin Kruček.

Na podzim rozhodly až nájezdy

Obě mužstva se již v letošní sezoně potkala. Na Palmovce osud utkání ovlivnila velmi rychlá branka Tomáše Wróbela již z dvanácté vteřiny první třetiny. Více branek se již fanoušci nedočkali, v deštivém zápase se celky prosazovaly až v pozdější fázi utkání. Na vyrovnání po dělovce Draka odpověděl čtyři minuty před koncem hostující Kovář, který poslal Kert Park do vedení. Ani to ale favoritovi k vítězství nestačilo. Po Rudově vyrovnání si v nájezdech vzal slovo Winter, jenž rozhodl o druhém bodu pro Kovo.

Kdo se bude radovat v jarním střetnutí? Duel o Prahu nemá favorita!