CROSSDOCK Extraliga

Už v sobotu se znovu naplno roztočí extraligový kolotoč!

Pro někoho nepříjemné, někomu zase méně vadící zimní týdny „suché“ přípravy jsou u konce! Už minulý týden se sice odehrál jeden extraligový zápas, jednalo se však o dohrávku z podzimu.

Kdo se však do první osmičky dostane, ještě vůbec není jasné. Vždyť tabulka je letos skutečně velice vyrovnaná a plná překvapení. Jasno není jednoznačně ani o posledním místě, sečteno, potrženo, všechny tyto věci nahrávají atraktivitě jarních zápasů základní části, byť část se jich ve vložených kolech odehrála už na podzim.

Otázka číslo jedna: Kdo si vytáhne Černého Petra?

Situace před startem druhé části sezony je následující. Poslední trojici v jedenáctičlenné tabulce obsadil Most, Rakovník a Sudoměřice. U nováčka ze středních Čech, se trochu dalo předpokládat, že by se mohl zapojit o přímý souboj udržení soutěže, jelikož přechod mezi českou hokejbalovou elitu, je samozřejmě velice složitý. O účastnících loňských vyřazovacích bojů, ve kterých se mimochodem střetli ve čtvrtfinále mezi sebou, se to ale příliš nečekalo.

Při bodovém porovnání je do tříčlenné party ještě zapletený Hradec Králové, jenž se nechce dostat do stejných kolejí z minulé roku. V klidu pochopitelně nemůže být ani Letohrad s Plzní. Tyto celky však mají momentálně šestibodové náskoky, i když Jeleni s odehraným zápasem navíc.

Otázka číslo dvě: Kdo si vybojuje osmičku?

Při pohledu na první osmičku začneme znovu u posledního postupového místa, tedy u hradeckých hokejbalistů. Na ně totiž čeká podle vývoje v tabulce zřejmě za dva týdny utkání jara. To pravděpodobně napoví o tom, kdo se bude strachovat o výsledky, nebo kdo se naopak bude snažit prodloužit sezonu co nejvíce. Ano, jedná se o domácí duel se Sudoměřicemi, který neunikne jakožto Zápas kola ani naší redakci. Ostatně Hradečtí mají play-off, dá se říci, možná stále ve svých rukou. Čekají je sice duely s Pardubicemi a Kladnem, ovšem kromě zmiňovaného ještě zápas s Rakovníkem.

Zapomínat bychom však neměli ani na Most, který se sice přes zimu držel na nepopulárním chvostu tabulky, ovšem po víkendové dohrávce právě se Sudoměřicemi, čeká na oba celky už tuto neděli repríza. A pokud by to byla i výsledková, tak bychom měli o další zápletku postaráno!

Otázka číslo tři: Číhá mistr zezadu?

Třetí a poslední otázka se nemůže týkat samozřejmě ničeho jiného než titulu. Na ten si letos brousí zuby obhájce z Pardubic, prozatímní lídr letošní tabulky z Kladna, ale také velice ambiciózní třetí Kert Park z hlavního města. Jenomže překvapit klidně mohou i hokejbalisté druhého celku z Prahy. Vždyť Kovo hraje ve velké pohodě a v play-off to nemusí skončit jen na potrápení soupeře.

Avšak tipovat konečná umístění a vlastně i totéž na její druhé straně je složité. Každopádně zde nám mohou napovědět výsledky z podzimu. V souboji vicemistra a mistra dvakrát vyhrál, byť jednou po samostatných nájezdech, ALPIQ, jenž dvěma těsnými výsledky porazil i Kert Park. Pokud na Kladně vydrží forma, budou to letos mít pronásledovatelé velice složité. Nebo ne?