CROSSDOCK Extraliga

Letohrad se připravoval na více místech, na hřiště se vrátil v polovině února

Už tento víkend se do začínajících jarních odvet zapojí až na Rakovník všechny celky v CCM Extralize. U všech týmů tak už vyvrcholila zimní dřina, kterou se budou do dobrých výsledků snažit převtělit i hokejbalisté Letohradu.

Jeleni dřeli především na posílení těla

Letohradský celek, trávící zimu na sedmém místě, prožíval na podzim poměrně vydařenou půlsezonu. A nebýt přibývajících ztrát bodů, mohli Jeleni pomýšlet ještě na vyšší pozice v tabulce. Takto však musí bojovat o osmičku, kterou by si ale mohli bezpečně uhrát, jelikož deváté Sudoměřice, ovšem se zápasem k dobru, mají bodů sedmnáct. „Přípravu jsme začali v prvním týdnu v lednu, trénovalo se třikrát týdně, kdy jsme využívali tělocvičnu, budovu hokejbalu a fotbalové hřiště s umělou trávou,“ říká trenér Letohradu Tomáš Friml a navazuje: „Zaměřili jsme se hlavně na kondici a také na posílení těla.“

Lodivod jednoho ze dvou celků z pardubického kraje dále přiznává, že ho mrzela absence některých hráčů, kteří tak neabsolvovali plné vytížení. „Bohužel nás nechodil takový počet, jaký bychom si přáli, ale hráči, co chodili, to odtrénovali na sto procent,“ upozorňuje.

První zastávka: Pardubice aneb vypjaté derby

Letohrad zajíždí k prvnímu utkání na jaře do nedalekých Pardubic, které mají svému soupeři co vracet. Začátkem listopadu se totiž Jeleni stali autosklářským sokem, což momentálně druhý celek jedenáctičlenné party bude chtít soupeři oplatit. Pardubice budou mít oproti Letohradu menší výhodu, na hřišti totiž určitě strávily více času, jelikož odehrály i přípravná utkání. „My většinou chodíme na hřiště začátkem února, ale letos to bylo později kvůli počasí, jelikož jsme měli na hřišti velkou vrstvu sněhu. Za pomocí technických služeb města jsme ji ale odstranili a první trénink jsme tak měli 16. února,“ prozrazuje Friml.

I Letohrad však do druhé poloviny sezony nepůjde bez vyzkoušení toho, jak mu to po zimní pauze jde na hřišti. Jeleni se totiž hned v týdnu, kdy se poprvé vrátili k hokejkám, sešli o víkendu k dvoudennímu soustředění. „V sobotu jsme nejprve měli tři tréninkové jednotky a v neděli pak přípravné utkání v Pardubicích, a to se Svítkovem,“ říká dál trenér s tím, že v týdnu před startem soutěže se jeho tým vrací do starých kolejí, tedy s tréninkem dvakrát týdne, a to v úterý a v pátek.

Bude v sobotu v Pardubicích vidět těžký návrat do soutěžního kolotoče nebo nás čeká hokejbalová podívaná například s opakujícím se nečekaným výsledkem z podzimu?! (5:2 pro Letohrad)