CROSSDOCK Extraliga

O víkendu startuje naplno CCM Extraliga! Bude KOVO pokračovat ve spanilé jízdě?

Následující víkend přinese hned šest zápasů CCM Extraligy. Ta odstartovala jarní část zápasem mezi Sudoměřicemi a Mostem, který však byl přeložen z podzimu. Na prvním místě přezimovalo Kladno, na druhém konci tabulky to byl Most, který se však po prvním zápase dostal před Rakovník.

O překvapivé výsledky se postaraly hlavně Sudoměřice

Zajímavé výsledky podzimu přineslo hned několik utkání. Aktuálně poslední Rakovník porazil Ústí 3:2 po samostatných nájezdech a během stejného víkendu Sudoměřice pražské Kovo 4:1. Hned další víkend si vyšpláply na Kert Park, který porazily 4:2. Letohrad překvapil Autosklo, které skolil na své půdě 5:2. Mostu se příliš nedařilo, ale v říjnu překvapivě přehrál Kert Park 2:1, který o týden dříve porazil také Hradec a to 4:3. Sudoměřice si poslední víkend vyšláply na Kladno 3:2 po nájezdech!

Udrží Kladno první místo do konce základní části?

Do jarní části vstoupí z prvního místa Kladno, které má na svém kontě pouze tři porážky z patnácti zápasů. Čtyři body ztrácí druhé Autosklo a sedm pak třetí Kert Park, který má však odehráno o utkání více. Postupovou osmičku uzavírá Hradec, který má náskok pouze jednoho bodu, ten na něj ztrácejí Sudoměřice. Díky jarní dohrávce podzimního zápasu se od posledního místa odrazil Most, který se po výhře 7:2 nad Sudoměřicemi dostal před aktuálně poslední Rakovník. Ten má shodný počet bodů, ale má odráno o tři zápasy více.

KOVO čekají týmy z první šestky

Zajímavé utkání přinese hned první hrací víkend, kdy se odehraje pražské derby mezi Kert Parkem a Kovem, tedy týmy na třetím a čtvrtém místě. KOVO čeká náročná jarní část, čekají ho totiž zápasy pouze s týmy z první šestky. Z podzimu s nimi má však velmi kladnou bilanci a to 4:1. Z aktuálního pohledu na tabulku bude také důležité utkání mezi Hradcem a Sudoměřicemi, které se odehraje 19. března. První vzájemný duel vyhrály Sudoměřice na své půdě 4:3.

Kanadskému bodování dominuje Wróbel

Tomáš Wróbel, hráč pražského Kert Parku, odehrál všech šestnáct utkání, ve kterých nasbíral sedmadvacet bodů za čtrnáct branek a třináct asistencí. Na druhém místě mají shodný počet bodů hned tři hráči. Se třinácti brankami je mezi nimi nejlepší ústecký Lukáš Soukup. Čtyřiadvacet bodů má také pardubický Jan Bílý, který však zaznamenal o čtyři přesné zásahy méně. Třetím je Tomáš Fejfar z pražského Kert Parku, který vstřelil sedm branek.

Mezi brankáři je na prvním místě s průměrem vstřelených branek 1,46 strážce kladneské svatyně Jan Jirotka. Podle úspěšnosti zásahů jsou před ním plzeňský Petr Kráčina (93,31 %) a Petr Mikl (93,18 %) z Kert Parku.