CROSSDOCK Extraliga

Most deklasoval Sudoměřice! O osudu zápasu rozhodl přelom první a druhé třetiny

CCM Extraliga v roce 2017 začala nabírat na obrátkách. Poslední sobotní únorové odpoledne totiž přineslo v Sudoměřicích dohrávku podzimního patnáctého kola, kdy k Jihomoravanům zajížděl Most.

Takového úvodu jsme se obávali

Utkání však začali více než dobře domácí, kteří už po sedmnácti vteřinách šli do vedení. „Trochu jsme se toho obávali, že na nás Sudoměřice hned vlétnout,“ přiznává Jiří Plachý, asistent trenéra Mostu. „Vstup se nám vydařil, v kabině jsme klukům řekli, co mají hrát a tohle první střídání nám vyšlo,“ byla jediná věc, která těšila naopak trenéra domácích Zdeňka Juráska.

Sudoměřický celek totiž o vedení brzy přišel a navíc šel poprvé do kabin už jako prohrávající. „Naštěstí se nám na gól domácích povedlo zareagovat a o chvíli později jsme dali i vedoucí branku, což nás uklidnilo“ vrací se k obratu v zápase Plachý.

Škoda neproměněné šance

Sedmnáctá vteřina byla utkání zřejmě souzena, protože v čase 15:17 padla další branka, tentokrát však už z hole mosteckého kapitána a rázem to bylo pro domácí ještě těžší. „Škoda, že jsme za našeho vedení ještě neproměnili naši další velkou příležitost, mohlo to vypadat jinak,“ smutní domácí kouč Zdeněk Jurásek. „Díky dvěma přesilovým hrám se nám podařilo utkání otočit,“ pokračoval hostující asistent. „Rozhodlo to, že početní výhody Most využil, my naopak ne,“ přiznává Jurásek.

Most získal veledůležité body i přes nepovedený začátek utkání

Předzápasové prognózy, které napovídaly, že by menší výhoda mohla být i přes dlouhé cestování na straně Mostu, se tak naplno vyplnily. A nic na tom nezměnily ani snižovací branky domácích ve třetí třetině. Kovodemont si totiž v průběhu předchozích a vlastně i závěrečné třetiny nahnal vedení až o šest branek, přičemž Sudoměřice upravily na konečných 3:7.

Severočechům se tak daleká cesta nedostala pod kůži a v Sudoměřicích předvedli kvalitní a svěží výkon. „Na daleké cestování jsme zvyklí, jeli jsme s dostatečným předstihem, abychom se na místě rozcvičili a byli připraveni. I když nám začátek nevyšel, poté jsme hráli dobře a jsme za tři důležité body moc rádi,“ dodává na závěr hostující kouč Plachý, který tentokrát díky absenci hlavního trenéra vedl svůj tým sám.