CROSSDOCK Extraliga

V úvodním souboji jara Most vykradl Sudoměřice, hattrickem zazářil Chyba

Zimní přestávka je definitivně zapomenuta CCM Extraliga znovu nabírá na obrátkách. V prvním jarním duelu mezi Sudoměřicemi a Mostem byl výrazně úspěšnější hostující celek, který, zejména díky vydařené druhé třetině, zvítězil vysoko 7:3! V tabulce se díky zisku třem bodů dotáhl na Rakovník.

Ostrý vstup Sudoměřic pomalu vyprchal

První jarní utkání CCM Extraligy přineslo od úvodního vhazování fanouškům zajímavou podívanou. Již v úvodní minutě, konkrétně po sedmnácti vteřinách hry se Sudoměřice dostaly do vedení. Konderla připravil šanci pro Jana Kalužu, s jeho pasem si nejproduktivnější hráč sudoměřického týmu dokázal poradit a velmi rychle tím poslal domácí tým do vedení. Následně si Sudoměřice dokázaly vytvořit souvislejší převahu díky početní výhodě, důležité navýšení vedení ale nepřišlo.

Závěr prvního dějství naopak vyšel daleko lépe mosteckému týmu. Na začátku třinácté minuty srovnal stav Petr Koudelka, šestnáct vteřin před první sirénou otočil skóre ve prospěch Kovodemontu Tomáš Chyba. Duel dvou soupeřů z různých konců České republiky tak po úvodní patnáctiminutovce vyzněl lépe pro tým z chvostu tabulky.

Druhá třetina rozhodla o výsledku

Špatný konec úvodního dějství navíc Sudoměřičtí podtrhli v úvodu třetiny druhé. Stejně jako v první třetině padla branka sedmnáct vteřin po příchodu z kabin, tentokrát se ale radovali hosté. Plachý s Novákem připravili zakončení pro Čestmíra Bruštíka, jenž navýšil náskok Kovodemontu na dva góly. Domácí celek se stále nemohl dostat do tempa, za což byl nedlouho na to znovu potrestán.

Domácí fanoušci museli další smutek přijmout v samotném závěru druhé části, když brankář Dekány hned dvakrát za sebou tahal míček zpoza svých zad. Za vražení na hrazení byl totiž v čase 26:08 vyloučen do konce zápasu domácí Konderla, následnou přesilovou hru Most dvakrát využil. Na rozdíl tří gólů nejprve zvýšil svým druhým gólem v zápase Tomáš Chyba, minutu na to upravil již na 5:1 Radek Procházka.

Tři body pečetili Chyba s Procházkou

Závěrečná patnáctiminutovka byla pouze formalitou, každý na hřišti již věděl, že tři body budou putovat do Mostu. Navíc hosté i za rozhodnutého stavu ještě navyšovali svůj náskok. Jednatřicet vteřin po začátku třetího dějství dokonal hattrick Tomáš Chyba, který tím podtrhl pětiminutovou přesilovou hru Mostu. Ani poté, co se Sudoměřičtí vrátili do plných, jejich defenzivní činnost se příliš nezlepšila.

Mezi dvougólové střelce zápasu se zapsal i Radek Procházka, jenž zaznamenal sedmou branku mosteckého Kovodemontu. Pro porovnání, Most hned v prvním zápase vstřelil více než třetinu gólů za celý podzim. Poslední slovo si přece jen vzaly Sudoměřice, Jan Kaluža druhou trefu v duelu a následně i Hruboš snížili na konečných 3:7.

SK Sudoměřice – HBC Kovodemont Most 3:7 (1:2, 0:3, 2:2)

Branky a nahrávky: 1. Kaluža (Konderla, Fraňo), 32. Kaluža (Kudláč, Janík), 45. Hruboš – 13. Koudelka (Švancar, Chytrý), 15. Chyba (Švancar), 16. Bruštík (Novák, Plachý), 28. Chyba (Chytrý, Švancar), 29. Procházka (Švancar, Chyba), 31. Chyba (Koudelka, Bruštík), 32. Procházka (Chytrý)

SK Sudoměřice: Dekány (Kučera) – Novák, Hübl, Tóth Dominik, Janík, Kudláč, Tóth Michal – Kaluže "C", Fraňo, Konderla, Hruboš, Mišík, Skyba, Helešic, Havlík, Chavanec, Hujsa, Navrátil, Liška

HBC Kovodemont Most: Brém (Balachov) – Prokš, Plachý, Koudelka, Chyba, Valenta, Böhm – Novák, Bruštík, Krajíček, Procházka, Švancar, Chytrý, Dobrý, Šnajdr, Kopýtko