CROSSDOCK Extraliga

Sudoměřice čeká složitý přechod do zápasového tempa, zvládnou ho?

Dohrávka patnáctého kola se nezadržitelně blíží. Již zítra dvě hodiny po poledni se proti sobě v Sudoměřicích postaví domácí tým, který bude čelit Mostu.

V lednu si podstatě nikdo v republice nemohl vybírat z lepšího, či horšího počasí. Hustá sněhová nadílka napříč Českem samozřejmě padla i na hokejbalová hřiště, tudíž do míst, kde by normálně týmy v průběhu prvního měsíce v novém roce pomalu začínaly trénovat. Ani v Sudoměřicích to ale nešlo a trenér Zdeněk Jurásek tak hned upozorňuje: „Počasí nám přípravu zkazilo.“

Někteří hráči netrénovali

A tak se Jihomoravané museli přizpůsobovat a trénovali především ve vnitřních prostorách. „Pracovali jsme od ledna v tělocvičně, venku nám toho moc dovoleno nebylo. Každopádně jsme i tak absolvovali nějaké výběhy, abychom nebyli stále uvnitř,“ pokračuje trenér Jurásek. Ten byl s přípravou svého týmu spokojený, tedy přesněji s hráči, kteří na ni pravidelně docházeli. „Ti, co chodili a přípravy se účastnili, tak nějakou kondici určitě nabrali. Někteří ale trénovat nemohli, třeba kvůli pracovním povinnostem. Jsou tady i hráči, kteří se vrací ze zahraničí v průběhu tohoto týdne. Bude to tak zajímavé, uvidíme,“ pokračuje lodivod sudoměřické lavičky.

Letos první zápas

Sobotní dohrávka jednoho z podzimních kol proti sobě svede devátý s jedenáctým týmem, přičemž se zápasem navíc na tom jsou lépe domácí. Jak už ale bylo řečeno, ti možná budou mít oproti Mostu nevýhodu v malém trénování na hřišti. Zatímco Kovodemont využíval od počátku přípravy zastřešenou halu, Sudoměřice měly na sehrání prakticky jen pár tréninkových jednotek. „Do nějakých herních činností jsme se dostali postupně až minulý týden, do duelu s Mostem tak jdeme přímo z přípravy, a to bez jakéhokoliv odehraného přípravného utkání,“ zakončuje Zdeněk Juránek.