CROSSDOCK Extraliga

Převtělí Most výhodu své haly i do dohrávky v Sudoměřicích?

Kolotoč extraligových hokejbalových zápasů v roce 2017 se pomalu roztočí už tuto sobotu. Na programu je totiž dohrávka v Sudoměřicích, které přivítají Most.

Na mapě kus, v tabulce kousek

Pro oba soupeře vzájemné utkání jistě není žádným oblíbeným. Ne třeba kvůli bilanci, ale spíše z toho důvodu, že jak Most, tak pochopitelně Sudoměřice, cestují přes celou republiku. V sobotu ráno se na cestu dlouhou skoro čtyři stovky kilometrů vydá Kovodemont. I když na mapě oba celky dělí velká vzdálenost, v momentální tabulce tomu tak už není. Mostečtí jsou sice poslední, s deseti body ale mají k dispozici dohrávky. Ve srovnání s Jihomoravany to pak je následovně: Sudoměřice mají s jedním zápasem k dobru na Most o sedm bodů více a jsou na deváté příčce. Je tak více než jasné, že dohrávka a zároveň utkání, které zvedne oponu dalším odvetným jarním střetnutím, přinese velice zajímavou a především o udržení důležitou podívanou!

Menší výhodu, která by se ale dalekým cestováním mohla snížit, má Most, a to ve vlastní kryté hale. Do té totiž mohli jeho hráči jít trénovat bez ohledu na počasí, které zase naopak Sudoměřicím, ostatně jako skoro všem dalším celkům v CCM Extralize, komplikovalo. „Trénování v hale jako výhodu beru, ale v praxi tam je třeba jen o tři stupně lépe než venku, protože není zateplená. Ovšem nemusíme se ohlížet na počasí. Ať venku prší nebo sněží, my máme uvnitř vždy sucho. Sice, když se oteplí, tak se nám tam sráží voda, to je ale klasika a zase to tolik nevadí,“ říká trenér Kovodemontu Daniel Dvořák.

Most přípravu neměnil, od začátku byl ale na hřišti

Jeho tým se během zimních týdnů nacházel v pozici, která je pro Most, tedy loňského účastníka semifinále (!), naprosto opačná. Poslední tým tabulky však v přípravě nic neměnil a věří především v poctivou a tvrdou práci. „Od minulých let se to moc nelišilo. Nějaké moderní prvky v přípravě jsme totiž zařadili třeba už i v loňské přípravě, tudíž to bylo tak nějak stejné, na co jsme už zvyklí,“ říká Dvořák a pokračuje: „Společně jsme začínali v polovině ledna, a to jsme chodili v úterý a ve čtvrtek do tělocvičny. A hned jsme přidali také páteční halu, takže jsme byli s hokejkou a míčkem od začátku přípravy.“

A došlo i na nějaké přípravné zápasy? „Předposlední víkend před startem soutěže jsme se zúčastnili takového menšího turnaje. Bylo to spíše z toho důvodu, aby se kluci vrátili do zápasového tempa. Zkrátka, aby z toho úplně nevypadli a byli jsme v sobotu v Sudoměřicích připraveni, jak nejlépe dokážeme,“ uzavírá kouč celku ze severozápadních Čech. Duel startuje už v sobotu úderem čtrnácté hodiny!