CROSSDOCK Extraliga

Šimara ovládl anketu o nejlepšího gólmana! Mám hodně přátel na facebooku, směje se

Redakce hokejbal.cz se po úspěšných anketách o nejlepšího útočníka a obránce podzimní části CCM Extraligy „vrhla i do brankoviště“. Z kvarteta vybraných brankářů, kteří aspirují na post strážce svatyně české reprezentace, zvítězila letohradská nepropustná zeď v podobě Jana Šimary.

Nedávno proběhla na oficiálním facebookovém profilu hokejbal.cz anketa o nejlepšího gólmana CCM Extraligy. Tu s více jak 110 hlasy z celkového počtu 254 hlasujících ovládl letohradský fantom Jan Šimara. „Hlasování jsem samozřejmě zaregistroval a byl jsem docela mile překvapen, že jsem dostal tolik hlasů, když tam bylo vybráno několik výborných brankářů,“ bez okolků přiznává. „Asi to bude tím, že mám hodně přátel na facebooku,“ směje se vsetínský odchovanec.

Pro každého sportovce včetně výtečně chytajícího gólmana Jana Šimaru jistě taková podpora fanoušků znamená velkou motivaci, aby na sobě neustále pracoval a dokázal, že patří mezi nejlepší strážce hokejbalových svatyň. „Jsem strašně moc rád, že fanoušci zvolili zrovna mě. Neustále na sobě pracuji a chci se zlepšovat, abych se fanouškům líbil i nadále a protihráče trápil svojí lapačkou,“ culí se Šimara.

Po mistrovství světa toužím maximálně! Pro mnohé to bude vrchol kariéry

V letošním ročníku se v CCM Extralize představuje velké množství kvalitních gólmanů a je těžké určit, kdo z nich je nejlepší. Kdo by to podle letohradského brankáře asi byl, kdyby nemohl jmenovat sebe? „Nejlepší se těžko určuje, mě osobně se líbí hodně David Stárek z Pardubic,“ prozrazuje své sympatie Jan Šimara. „Má vytříbený styl, ve kterém má dobře pokrytý spodek branky a je mrštný,“ vypočítává kladné atributy pardubického gólmana.

Přibližně za tři měsíce vypukne domácí mistrovství světa v Pardubicích! Každý člen širšího kádru reprezentace jistě touží po účasti na tomto vrcholu sezony a pracuje na sobě více než kdy předtím! „Toužím po tom maximálně, vždyť tohle je pro mnohé z nás vrchol kariéry,“ upozorňuje Jan Šimara. „Šampionát v ČR a dostat se na něj je to nejlepší po čem může hokejbalista toužit. Já na sobě pracuji pořád, skoro každý den chodím běhat nebo navštěvuji místní fitness centrum, kde se věnujeme i crossfitu,“ zdůrazňuje Šimara.

Za moji obranou si pořádně zachytám, ale to mi nevadí

V polovině března, se uskuteční přípravné soustředění reprezentace v podobě přátelských duelů proti Slovensku a Švýcarsku. Nominaci obdrželi gólmani Lukáš Heczko a Petr Kráčina. Jan Šimara ale sklápět hlavu rozhodně nemusí. „S trenéry jsme na tohle téma spolu hovořili na kondičním soustředění v Kladně. Já s Janem Jirotkou jsme byli na turnaji v Gajarech začátkem prosince a Heczko s Kráčinou jedou do Plzně, abychom se prostřídali,“ vysvětluje žhavý adept na národní dres Šimara.

Ten v CCM Extralize nenastupujete za zrovna nejpevnější obranou a zápas co zápas na něj míří hodně střel. Je to ku prospěchu věci nebo je občas „rozčílený“? „Bez komentáře…“ směje se od ucha k uchu Jan Šimara. „Ne sranda, každý ví, že naše obrana je jaká je a já to tak i beru, alespoň si pořádně zachytám,“ hledá pozitiva gólman letohradských jelenů. „Takže se už nerozčiluji a snažím se pochytat co možná nejvíce střel,“ říká bojovně Šimara.

Aby se Jan Šimara mohl ucházet o post české reprezentační jedničky, tak je pro něj nesmírně důležité chytat v sezóně co nejdéle. Jaké jsou tedy jeho cíle s Letohradem pro jarní část? „Udržet se v první osmičce a v play-off postoupit přes první kolo,“ má jasno. „Tyhle plány jsou si myslím hodně reálné, a pokud se do play-off dostaneme z dobré pozice, tak věřím, že první kolo je hratelné,“ praví odvážně Jan Šimara.