CROSSDOCK Extraliga

Jarní část odstartuje dohrávka kola mezi Sudoměřicemi a Mostem

Po třech měsících se opět ke slovu hlásí CCM Extraliga, která však v sobotu 25. února nabídne pouze jedno utkání. Jedná se totiž o dohrávku mezi Sudoměřicemi a Mostem. Celá soutěž se tak rozeběhne až o týden později. Z pohledu obou mužstev se však jedná o velmi důležité utkání.

Sudoměřice ztrácejí na play-off jeden bod

Sudoměřice se utkají s Mostem poprvé v sezoně, protože podzimní zápas byl přeložený na poslední únorový víkend. Hned po týdnu je tak bude čekat odveta, která se tentokrát odehraje na hřišti Mostu. Oba týmy stále nevzdaly boje o play-off, ve vzájemných zápasech se tak bude bojovat o velmi cenných šest bodů.

Sudoměřice se nacházejí na první nepostupové příčce, ale na Hradec ztrácejí pouhý bod. Dá se říct, že podzimní část pro ně neskončila vůbec dobře. V posledním utkání totiž podlehly Rakovníku vysoko 0:9. V zápase prohrávaly už od druhé minuty, nedokázaly vstřelit jedinou branku a skóre se nakonec zastavilo před dvouciferným číslem. O den dřív si však připsaly skalp silného Kladna, které dokázaly porazit dokonce na jeho hřišti. Prohrávaly sice 0:2, ale víc soupeři už nedovolily. Díky dvěma brankám Milana Skyby poslaly zápas do samostatných stříleních, kde dokonaly obrat na konečných 3:2.

Odrazí se Most ode dna?

Most přezimoval na samotném dnu celé tabulky. Na svém kontě má deset bodů a na osmý Hradec jich ztrácí osm. Má však odehráno o dvě utkání méně, takže se může k postupu do play-off přiblížit na rozdíl dvou bodů. V posledním podzimním utkání narazil na severočeského rivala z Ústí, se kterým odehrál vyrovnaný zápas. V první třetině šel do vedení, ale Elba DDM dokázala dvěma brankami skóre otočit ve svůj prospěch. Necelou minutu před koncem si však Kovodemont vynutil samostatná střílení, ve kterých neuspěl a prohrál 2:3.

Před zimní přestávkou se Most zvedl, v posledních čtyřech utkáních bral sedm bodů, díky čemuž se vrátil zpátky do hry. Ústí podlehl po samostatných stříleních 2:3, s Hradcem prohrál 0:3, ale předtím porazil Letohrad 3:1 a Kert 2:1. „Začátek extraligy nás nezachytil v nejlepší možné formě. Ale určitě s tím budeme chtít něco udělat a porvat se o play-off. Tým na to máme, jen se nám musí vyhnout zdravotní komplikace a musíme být v kompletní sestavě,“ nevzdává se ani kapitán Čestmír Bruštík.

SK Sudoměřice vs. HBC Kovodemont Most, sobota 25. 2. 14:00