CROSSDOCK Extraliga

Na hřiště se poprvé dostaneme až na konci února, prozrazuje Aleš Zahálka z Kova

S naší anketou mezi kapitány napříč CCM Extraligou se poprvé přesouváme do hlavního města. Tentokrát totiž odpovídal Aleš Zahálka, jenž nosí „céčko“ na dresu Kova.

Dá se říci, že to nejhorší v zimní přípravě, je už skoro za vámi. Jak jste se s ní popasoval vy osobně?

Tím, že podzim pro nás skončil již v polovině listopadu a bylo dost času na regeneraci, jsem se na tréninky těšil. Je vždy lepší trénovat v týmu, než se nutit sám.

Co pro vás je vždy v tom zimním návratu k hokejbalu nejtěžší?

Skloubit práci a ostatní volnočasové aktivity s časy tréninků. Tím, že jsme chodili až čtyřikrát týdně, bylo to vcelku náročné. Hlavně to tedy vysvětlit doma. (směje se) Jinak v prvních trénincích je v mém věku těžší tělo přesvědčit, že to má ještě pořád zapotřebí.

Kvůli přívalům sněhu, se někteří nedostali skrz město na trénink

Otázka ohledně teplot by se mohla zdát už jako klišé, každopádně jak jste se tvářil na ty nízké teploty v lednu?

Kvůli nízkým teplotám a smogu jsme byli nuceni zrušit pár čtvrtečních tréninků venku na ovále, což spousta spoluhráčů vzala s povděkem. Ale tím, že jsme převážně chodili do tělocvičny a posilovny, jsme to nijak zvlášť nepociťovali. Horší než mrazy, byly místy až pěticentimetrové přívaly sněhu, na které někteří z nás nebyli se svými vozy připraveni a nedostali se tak skrz město na trénink. (směje se)

Trénovali jste od začátku pouze fyzičku nebo jste postupně zapojili už od počátku roku také herní činnosti, i když ty případně muselo komplikovat počasí…

Na hřiště jsme se zatím ještě nepodívali, máme to v plánu až po soustředění příští týden. Šetříme čepele na dlouhé jaro a makáme na fyzičce, abychom byli konkurenceschopní.

Přidáváte si sám po trénincích a ve volném čase nějaké aktivity nebo toho máte „plné zuby“?

Sportovních aktivit mám více, člověk by měl sám dělat nad rámec tréninků. Dle možností se snažím zajít do posilovny nebo si jít zaběhat. Přes zimu jsme měli páteční hokeje tři na tři na Harfě, do kterého se zapojili hokejbalisté napříč pražskými kluby.

Chceme se dostat do play-off a tam hrát co nejdéle!

Důležitou složkou je i regenerace, jakou vy máte nejraději?

Moc odpočívat neumím, jsem spíše zastáncem aktivního odpočinku. Rekreační sport, výlet, procházka se psem a další podobné věci. Po vyhraném zápase je nejlepší regenerací dvanáctistupňové pivo v přiměřeném množství se spoluhráči.

Chladné počasí naopak přeje zimním sportům, jste milovník svahů?

Obecně mám raději zimu než léto, na horách jsem prakticky vyrostl. Vždy, když jsem neměl hokej, vyrazili jsme na sjezdovky či běžky. Zůstalo mi to až do dneška.

Závěre bude patřit vašemu tipu na konečné umístění vašeho celku a vítěze CCM Extraligy. Jak to podle vás dopadne?

Člověk si má dávat vždy jen ty nejvyšší cíle. Být pátí nebo osmí je vcelku jedno. Všichni děláme sport proto, abychom vyhráli poslední zápas sezóny. Za Kovo mohu říct, že se chceme dostat do play-off a tam hrát co nejdéle! Tabulka po podzimu jasně ukazuje, kdo se řadí mezi favority.