CROSSDOCK Extraliga

V Plzni využívají dotací v nejvyšší možné míře. Příjmy se navyšují, prozrazuje Kadaně

Hokejbalový klub v Plzni odvádí skvělou práci. Již z následujících slov předsedy klubu Josefa Kadaněho je znát, že hokejbalu se ve městě fotbalové Viktorky či hokejových indiánů daří nadmíru.

Příjmy našeho klubu se každoročně navyšují

Jak vzniká rozpočet vašeho klubu, je ve vašem regionu složité sehnat finanční prostředky na podporu hokejbalu?

Příjmová stránka rozpočtu se skládá ze čtyř částí. Z městské a krajské samosprávy, z MŠMT a ČMSHb díky statusu Hokejbalového centra mládeže. Dále to jsou členské příspěvky, důležitou položkou jsou peníze od našich klubových partnerů a ještě máme vlastní hospodářskou činnost.

Dá se porovnávat s předchozími lety? Situace se zlepšuje nebo právě naopak?

Dá se říct, že poslední dobu, což jsou zhruba poslední čtyři roky, se příjmy našeho klubu každým rokem mírně navyšují.

Co se týče financování mládeže, jakých dotací či grantů využíváte a kolik (procentuálně) jde právě do mládeže?

Na provoz mládeže, která je prioritní a samozřejmě tím i nejpočetnější, jdou veškeré dotační tituly. Výjimkou je státní dotace na provoz a údržbu.

HCM umožňuje podporu našich mládežnických týmů

Jaké granty či dotace od státních institucí až po soukromé využíváte, případně o ně žádáte?

Loni jsme jako většina klubů čerpali dotaci od MŠMT z programu VIII. Významnou roli v podpoře mládeže hraje Plzeňský kraj a město Plzeň, a to již několik let. Od loňska dostáváme taky určitou podporu od ČMSHb jako držitel statusu Hokejbalové centrum mládeže. Na druhou stranu je třeba podotknout, že díky velkému počtu týmů a hráčů v týmech a naší snaze vytvářet dobré zázemí u nás není žádný problém se smysluplným vyčerpáním všech poskytnutých dotací.

Velkou část rozpočtu zajisté tvoří partneři, jak se oni podílí na finančním chodu klubu?

Partnerů, kteří nás podporují přímo finančně máme stabilně kolem desítky. A to dlouhodobě, což nás moc těší. Všechny tyto prostředky společně s částí výnosu z naší vlastní činnosti pomáhají zajišťovat solidní podmínky A-mužstva.